tajni sastanak

Dan kada se Modrić hitno sastao s Abramovičem na njegovoj luksuznoj megajahti te što ga je zaprepastilo: Bilo je vrlo uzbudljivo

04.03.2022 u 12:24

Bionic
Reading

U tjednu u kojem engleski mediji najviše pišu o ruskom milijarderu Romanu Abramoviču, koji je zbog agresije Rusije na Ukrajinu prisiljen prodati Chelsea jer ga povezuju s Vladimirom Putinom, mnogi su se prisjetili njegova tajnog sastanka na luksuznoj jahti s Lukom Modrićem

U manje od deset dana, tijekom agresije Rusije na Ukrajinu, većina ruskih oligarha došla je u probleme, a među njima je i Roman Abramovič te je prisiljen prodati Chelsea, klub koji je preuzeo 2003. i u koji je uložio stotine milijuna.

Navodno Abramovič za Chelsea traži oko tri milijarde eura, a također je objavljeno daće kompletan iznos od prodaje kluba donirati za sve žrtve rata u Ukrajini.

Prije nego je sve eskaliralo ratom u Ukrajini te rasprodajom ili oduzimanjem imovine ruskim oligarsima, Abramoviča se posljednjih godina često moglo vidjeti na području Dubrovnika, gdje je redovito – na luksuznoj megajahti Eclipse dugačkoj 163 metra i vrijednoj 340 milijuna eura - uživao s obitelji na godišnjem odmoru.

Upravo na toj megajahti – koju je Abramovič kupio 2010. godine i čije godišnje održavanje košta oko 30 milijuna eura – ugostio je 2011. godine na Azurnoj obali Luku Modrića. Chelsea je bio jako zainteresiran za hrvatskog veznjaka, tada člana Tottenhama.

U svojoj biografiji - o čemu piše The Guardian - Modrić se prisjetio tog dana kada je avionom sletio u Cannes te je automobilom prebačen u Nicu, a ondje ga je čekao gliser kojim je stigao na megajahtu Eclipse. No nešto ga je zaprepastilo, a to je bilo osiguranje.

'Bilo je vrlo uzbudljivo. Dvadesetak ljudi, članova osiguranja, dočekalo nas je na jahti. Sve je bilo brzo i dobro organizirano i nakon što smo ugodno sjeli za jedan od luksuznih stolova, stigao je i Abramovič', prisjetio se Modrić.

Tada se doznalo da je s ruskim milijarderom Abramovičem u društvu bila tadašnja žena Daša te njihov sin.

Modrić je primijetio koliko je osiguranje bilo uvježbano. Nakon toga sve je bilo čisto poslovno.

'Znamo da si kvalitetan igrač. Želio bih te dovesti u Chelsea', rekao je Abramovič i nastavio:

'Misliš li da će se Tottenham odupirati transferu? Hoće li se boriti za tvoj ostanak?' upitao ga je Abramovič.

Podsjetimo kako je Chelsea i prije želio dovesti Modrića, no on je izabrao Tottenham, u koji je stigao iz zagrebačkog Dinama.

'Mislim da će pregovori biti teški', kazao je Modrić Abramoviču, a on mu je nakon sastanka ponudio da ostane na kupanju i kratkom odmoru, ali hrvatski veznjak ipak je odlučio brzo napustiti jahtu.

'Bila je to ogromna jahta. Bio je to lijep trenutak i malo smo popričali. On je vrlo ugodna osoba. Tamo sam ga prvi put sreo i malo smo razgovarali, ali to je bilo to. Ta je jahta bila zaista nevjerojatna', rekao je Modrić, a godinu kasnije u transferu teškom oko 30 milijuna funti prešao je iz Tottenhama u Real Madrid.

Očito niti jedna ponuda koju je za njega poslao Chelsea nije zadovoljila predsjednika Hotspura Daniela Levyja.

ogromni troškovi

Sve o megajahti Eclipse

Megajahtu Eclipse Abramovič si je poklonio 2010. godine. Dugačka je 163 metra i vrijedna 340 milijuna eura. Posljednjih godina često se mogla vidjeti usidrena pokraj Dubrovnika, nedaleko od Cavtata, a od 'dodatne opreme' ima dva helikoptera, podmornicu, raketne radare i spasilačka plovila.

Jahta prima 62 gosta i 70 članova posade, a od sadržaja treba izdvojiti bazene, saune, kinodvorane, draguljarnice, frizerske centre, vrtiće, restorane, klubove i bolnicu.

Poznata je i priča iz ljeta 2017. godine, kada je jahta Eclipse stigla u dubrovačku Luku Gruž, a za potrebe plovidbe u hrvatskom akvatoriju naručeno je 750 tisuća litara goriva, što je ruskog tajkuna stajalo oko milijun eura.

Podatak da godišnje održavanje ove megajahte košta oko 30 milijuna eura govori sve o luksuzu u kojem je uživao Abramovič.