SERIE A

Roma se ugledala na Dinamo i protiv Leccea preokrenula u sudačkoj nadoknadi

05.11.2023 u 20:35

Bionic
Reading

S dva pogotka u sudačkoj nadoknadi nogometaši Rome stigli su do 2:1 (0:0) domaće pobjede protiv Leccea u ogledu 11. kola talijanskog prvenstva. Na taj je način Dinamo u prošlom kolu pobijedio Lokomotivu

Goste je u prednost doveo Almqvist (71) sjajno realiziravši protunapad, ali su Azmoun (90+1) glavom i Lukaku (90+4) nogom u sudačkoj nadoknadi kreirali preokret.

Lukaku je tako postao junak Rome iako je čitavu utakmicu bio na putu da bude tragičar s obzirom da u 5. minuti nije realizirao kazneni udarac kojim bi doveo svoju momčad u prednost i vjerojatno utro put ka lakšoj pobjedi.

Marin Pongračić odigrao je čitav susret u obrani Leccea.

Nogometaši Cagliarija drugom su uzastopnom pobjedom na svom terenu pobjegli iz zone ispadanja u talijanskom prvenstvu, oni su svladali Genou sa 2:1 (0:0).

Viola (48) i Zappa (69) bili su strijelci za Cagliari, dok je Gudmundsson (51) zabio jedini gol za Genou za koju je bivši hrvatski reprezentativni veznjak Milan Badelj igrao do 59. minute.

Monza je kao gost svladala Veronu s 3:1. Za Monzu je dva gola zabio Colombo (41,73), a u strijelce se upisao i Caldirola (84), dok je počasni gol za Veronu dao Folorunsho (86). 

Standings provided by Sofascore