EREDIVISIE

Ajaxu se ovo još nije dogodilo u sezoni; Šutalu svih 90, Sosi zadnjih 7 minuta

05.11.2023 u 19:27

Bionic
Reading

Prvi put ove sezone nogometaši Ajaxa su u prvenstvu spojili dvije pobjede, nakon što su u dvoboju 11. kola porazili Heerenveen sa 4:1.

Kopljanici su sredinom tjedna u zaostaloj utakmici porazili Volendam sa 2:0, a u nedjelju u dvoboju 11. kola i Heerenveen sa 4:1. Bila je to tek treća pobjeda Ajaxa ove sezone u prvenstvu.

Domaćin je poveo u 25. minuti golom Stevena Bergwijna, a u 42. minuti je Brian Brobbey zabio za 2:0. U posljednjim trenucima prvog dijela gosti su smanjili preko Luuka Brouwersa.

Heerenveen je u 81. minuti bio korak do izjednačenja, ali je Osame Sahraoui pogodio stativu. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Chuba Akpom pogodivši u 84. minuti za 3:1, da bi isti igrač u sudačkoj nadoknadi postavio konačnih 4:1.

Josip Šutalo je odigrao cijeli susret za Ajax, Borna Sosa je ušao u igru u 83. minuti, dok Jakov Medić nije ulazio u igru.

Fortuna Sittard našeg Alena Halilovića u ovom je kolu poražena 2:0 kod Zwollea, što je već šesta prvenstvena utakmica u kojoj Fortuna ne zna za pobjedu.

Halilović je odigrao svih 90 minuta, baš kao i Ivor Pandur, koji je branio gol gostiju.

Standings provided by Sofascore