KLADITE SE PAMETNO

Roma, ManCity ili CSKA? Bit će drama do zadnje sekunde

10.12.2014 u 11:54

Bionic
Reading

Da se nogometna utakmica igra 85 minuta Roma bi nakon petog kola osigurala plasman u drugu fazu Lige prvaka, no oni su u sučevoj nadoknadi moskovske utakmice protiv CSKA primili nespretan gol za izjednačenja, dok je Manchester City pred vlastitim navijačima u posljednjim minutama susreta preokrenuo rezultat protiv Bayerna u svoju korist

S tim rezultatima u posljednje kolo Roma, Manchester City i CSKA ulaze sa po pet bodova i svi imaju šansu za drugu poziciju skupine iza nedodirljivog Bayerna. Garcijina momčad pobjedom nad Manchester Cityem sigurno zauzima drugo mjesto, no do njega mogu doći i remijem bez pogodaka ako CSKA izgubi od Bayerna. Garcia priželjkuje uspjeh na Olimpicu:

'Trebali smo već biti bez šansi za plasman u drugi krug s obzirom da smo ušli u natjecanje iz četvrtog bubnja, no mi smo i dalje u lovu. Imamo priliku igrati ovaj susret pred našim strastvenim navijačima na Olimpicu. Moramo iskoristiti maksimum svakog trenutka, pobjeda bi bila nevjerojatna. Znamo da je Manchester City dobra momčad. Bit će vrlo teško, no mislim da možemo uspjeti. O našoj sudbini sami odlučujemo samo s pobjedom jer se nikada ne zna što se može dogoditi u susretu Bayerna i CSKA. Naša je jedina opcija da postignemo gol više od Cityja i pobijedimo.'

Kako i gdje gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Romina obrana ne brilijira u posljednje vrijeme iako je od dolaska Garcije na klupu taj dio momčadi redovito bio izvrstan. Iako je Roma neporažena u posljednjih pet utakmica, De Sanctis je u posljednje četiri utakmice čak šest puta morao po loptu u svoju mrežu. U subotu je upravo De Sanctis poigravanjem poklonio Sassuolu prvi od dva pogotka, no Roma je igrajući s igračem manje uspjela izboriti bod u tom susretu.

Heroj susreta bio je krilni napadač Ljajić koji bi zbog igre u tom susretu trebao zaigrati protiv Manchester Citya u tročlanom napadu uz Gervinha i kapetana Tottija. Romin trener i dalje ne može računati na ozlijeđene bekove Balzarettija i Torosidisa, stopera Castana i mladog veznjaka Ucana.

Sve je za Manchester City krenulo u pozitivnom pravcu nakon tog velikog preokreta protiv Bayerna kada je Sergio Agüero hat-trickom srušio njemačkog velikana, ali idila za fantastičnog argentinskog napadača stala je u 7. minuti subotnje prvenstvene utakmice protiv Evertona.

Ozljeda koljena odvojit će Agüera o terena najmanje mjesec dana i to je ogromni udarac za Manchester City za dvoboj u Rimu. Drugi je pak izostanak Yaye Tourea, koji pak mora odrađivati suspenziju zbog kartona, dok su tek oporavljeni David Silva i Kompany trenirali s momčadi, ali da su spremni za svih 90 minuta u ovako važnoj utakmici i nije za očekivati (pogotovo ne Silva, koji nije igrao do 29. listopada), što će reći da bi gosti na Olimpicu mogli biti i bez četiri najbolja igrača iz svih linija osim vratarske.

Teška situacija za Manuela Pellegrinija ako se zna da mora najmanje odigrati 1:1 za prolaz, uz poklapanje rezultata u Münchenu, a neće mu biti dovoljna niti pobjeda u Rimu ako CSKA svlada Bayern.

Bilo kako bilo, engleski prvak prostora za kalkuliranje nema i mora tražiti golove i pobjedu jer bez njih možda neće vidjeti niti Europsku ligu na proljeće.

'U ovom natjecanju napravili smo mnogo pogrešaka, naročito u Moskvi u utakmici protiv CSKA, ali večeras u Rimu želimo pokazati da zaslužujemo prolaz među 16 najboljih. Ako smo pobijedili Bayern, možemo pobijediti svakoga', hrabri se strateg Manchester Cityja Manuel Pellegrini, no na terenu će biti daleko teže nadomjestiti najveće zvijezde, nego je to na riječima i u najavama, pogotovo jer je City malo uspjeha u ključnim utakmicama ostvario prošlih sezona u Ligi prvaka.

'Mi smo napadačka momčad i tako ćemo se postaviti i u Rimu. Znamo da sličan stil gaji i Roma, ali znaju se domaćini i braniti. Obje momčadi sanjaju prolaz, a moj jedini zahtjev za igrače je da pokušaju pružiti igru kao u prošlih pet utakmica koje smo pobijedili. Želim da se do zadnje minute borimo za prolaz u osminu finala', zaključio je kormilar engleskog prvaka Manuel Pellegrini.