Zacrtali plan

Roma ima novog vlasnika, a već je procurilo što je odlučio kada je u pitanju Edin Džeko; je li ovo očekivano?

06.08.2020 u 15:11

Bionic
Reading

Nakon što je talijanski nogometni velikan Roma danas službeno objavila kako je došlo do promjene vlasnika kluba mnogi se pitaju kako će sljedeće sezone izgledati prva momčad

Nakon što je Dan Friedkin preuzeo Romu, što ga je koštalo oko oko 600 milijuna eura, talijanski mediji raspisali su se što će biti s veteranima u momčadi među kojima je i BiH zvijezda Edin Džeko. Naime, neki izvori bliski novom vlasniku doznali su kakve planove ima s 34-godišnjim Edinom Džekom koji ima još dvije godine ugovora, dakle do ljeta 2022. godine.

No, izvori bliski novom vlasniku i Romi doznaju kako im je svim želja da Džeko odradi ugovor do kraja, a cilj im je zadržati još nekoliko važnih igrača kao što su Nicolo Zaniolo, Justin Kluivert i Cengiz Under. Za neke je ovo očekivan rasplet... No, treba reći kako se već nekoliko puta spominjalo da se Roma želi riješiti Džeke pa je stoga ova vijest, ako je točna, za BiH napdača koji igra u top formi - sjajna.

Isti izvor navodi kako će u prijelaznom roku pokušati dovesti nekoliko zvučnih pojačanja te da je novi vlasnik zasad osigurao budžet od 80 milijuna eura.

Iako je još rano za analize čini se kako je novi vlasnik potpuna suprotnost od ljudi koji su prije vodili klub. Tako se spominje kako je bivši predsjednik James Pallotta redovito prodavao najbolje igrače Rome poput Radje Nainggolana, Mohameda Salaha ili Alissona Beckera. Da se nisu žurili tko zna što bi sve dosad osvojili i koliku bi vrijednost postigli spomenuti igrači…