ČEKA SE POTVRDA

Roma brzo 'zaboravila' Mourinha, na njegovo mjesto stiže klupska legenda

16.01.2024 u 11:50

Bionic
Reading

Brojni talijanski mediji navode tijekom utorka kako je postignut dogovor između nogometnog kluba Rome i Daniele De Rossija koji bi trebao biti novi trener rimske momčadi, čeka se još samo službena objava.

U utorak su se rastali Roma i portugalski strateg Jose Mourinho koji je Rimljane vodi od svibnja 2021. godine te je najveći uspjeh ostvario kada je osvojio premijerno izdanje Konferencijske lige, dok je prošle sezone igrao finale Europske lige u kojem su Rimljani poraženi od Seville.

Mourinho je morao otići zbog slabijih rezultata ove sezone pa je tako klub tek deveti na ljestvici Serie A. Momčad bi trebao razbuditi 40-godišnji Daniele De Rossi, nakon Francesca Tottija, najveća igračka zvijezda Rome u posljednjih nekoliko desetljeća.

Od 2001. do 2019. godine De Rossi je nosio dres Rome, a tek je pred kraj karijere kratko igrao za argentinski Boca Juniors. Ukupno je u Romi skupio 616 nastupa. Za talijansku reprezentaciju je odigrao 117 utakmica te je bio član momčadi koja je 2006. godine u Njemačkoj postala svjetski prvak.

„Samo nedostaje službena obavijest, posao je zaključen“, tvrdi La Gazzetta dello Sport o povratku De Rossija u Romu. Inače, u trenerskoj karijeri De Rossi je dosad tek vodio nižerazredni Spal. S tim klubom je De Rossi pobijedio u samo tri utakmice od 17 koliko ih je vodio.

Standings provided by Sofascore