sad je stvarno kraj

Roger Federer sutra će odigrati posljednji meč, a emotivni Rafa Nadal nije mogao sakriti tugu: Odlazi najvažniji igrač u mojoj karijeri...

22.09.2022 u 17:35

Bionic
Reading

Švicarski tenisač Roger Federer u petak će od 19 sati odigrati zadnji meč u karijeri na Laver kupu u Londonu i to u paru sa svojim velikim rivalom i prijateljem Rafaelom Nadalom

Roger Federer i Rafa Nadal će igrati protiv Amerikanaca Jacka Socka i Francesa Tiafoea čime će legendarni Švicarac zaključiti svoju sjajnu igračku karijeru u 41. godini.

Federer, osvajač 20 Grand Slam titula, je zamolio izbornika europske momčadi Bjorna Borga da ga prijavi samo za mečeve parova u obračunu reprezentacija Europe i Svijeta.

Osim njega i Nadala Europu će na Laver Cupu predstavljati Novak Đoković, Stefan Tsitsipas, Andy Murray i Casper Ruud, a Matteo Berrettini je zamjena.

Uoči Federerovog posljednjeg meča oglasio se i Rafa Nadal.

'Bit će teško, prije svega za Rogera, ali i za mene. Na kraju, on je jedan od, ako ne i najvažniji igrač u mojoj teniskoj karijeri. A sada odlazi u mirovinu', rekao je Nadal te se osvrnuo na njihovo veliko rivalstvo. Odigrali su 40 međusobnih mečeva, a Rafa vodi 24:16.

'Bilo je to prijateljsko rivalstvo. U pojedinim trenucima nije bilo lako jer smo igrali za tako važne stvari u našim teniskim karijerama, ali smo u isto vrijeme znali prepoznati da su osobni odnosi važniji i bolji od profesionalnih uspjeha', zaključio je Rafa Nadal koji je dobio tu čast da Federera isprati u mirovinu.

Izbornik reprezentacije Svijeta John McEnroe je prijavio Felixa Auger-Aliassimea, Taylora Fritza, Diega Schwartzmana, Alexa De Minaura, Francesa Tiafoea i Jacka Socka, a zamjena je Tommy Paul.

Na Laver Cupu svakog su dana na rasporedu tri pojedinačna meča i jedan dvoboj parova, s time da pobjeda u svakom meču prvog dana donosi jedan bod, drugog dana dva, a trećeg su u igri po tri boda. Pobjednička reprezentacija je ona koja prva uspije sakupiti 13 bodova.