ŠVICARAC TAKO MISLI

Federeru se poslije Đokovićeve lekcije nisu svidjela pitanja pa je objasnio novinarima o čemu da pišu

20.08.2018 u 17:29

Bionic
Reading

Novak Đoković osvojio je u nedjelju navečer ATP turnir iz Masters 1000 serije u Cincinnatiju nakon što je svladao Rogera Federera sa 6-4, 6-4, a švicarski tenisač najradije bi da je poslije meča mogao izbjeći novinsku konferenciju

Federer je rekorder po broju osvojenih Grand Slamova (20), no ovog vikenda u povijest se upisao njegov suparnik Đoković koji je postao prvi tenisač u povijesti koji je osvojio svih devet turnira iz Masters 1000 serije - Indian Wells, Miami, Madrid, Monte Carlo, Rim, Toronto (Montreal), Cincinnati, Šangaj i Pariz.

Đokoviću je to 31. naslov na masters turnirima, a u međusobnim dvobojima protiv Federera vodi 24-22.

Nije neka tajna da Federer nije razgovorljiv kada gubi velika finala, iako uvijek ostaje gospodin te strpljivo odgovara na pitanja koja ga vidljivo živciraju.

'Čestitke Novaku na povijesti, zaista je nevjerovatno šta si postigao danas i što si napravio u svojoj karijeri', rekao je Federer koji je zatim bio suočen s brojnim upitima o njegovim brojnim promašajima i pogreškama u meču.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Švicarac za takve rasprave nije bio raspoložen i to je jasno pokazao američkim novinarima jednim iskrenim odgovorom.

'Znate, Novak Đoković je veliki šampion. I o tome se treba pričati. Ova konferencija za medije ne treba biti o tome kako sam ja promašivao udarce prilikom prijema drugog servisa, već o tome kako je Đoković ispisao povijest. To je bar moje mišljenje', rekao je Federer pa su američki novinari ušutjeli.

  • +8
Srpski tenisač Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia