TALIJANSKI KUP

Rog asistent u sigurnoj pobjedi Napolija

10.01.2017 u 23:36

Bionic
Reading

Napoli se plasirao u četvrtfinale talijanskog kupa nakon što je svladao drugoligaša Speziju 3:1. Hrvatski reprezentativac Marko Rog bio je asistent kod trećeg pogotka Napolitanaca...

Marko Rog je bio u početnoj postavi Napolija, baš kao i njegov suigrač iz hrvatske reprezentacije Ivan Strinić, kojega je u 78. minuti zamijenio Albanac Hysaj.

Napoli je poveo već u 3. minuti pogotkom Poljaka Zielinskog. Spezia je izjednačila u 35. minuti preko Piccola, a 1:1 je bio rezultat na poluvremenu. U drugom dijelu je Napoli bio znatno bolja momčad, što je rezultiralo s još dva gola u mreži gostiju.

Prvo je Giaccherini u 56. minuti lijepim volejom pogodio za 2:1, a samo minutu kasnije konačnih 3:1 postavio je Gabbiadini prsima uguravši loptu u mrežu nakon sjajnog prodora Marka Roga. Hrvatski veznjak probio se između dvojice obrambenih igrača Spezije po desnoj strani, prebacio i vratara te na drugoj stativi idealno poslužio Gabbiadinija, kojem nije bilo teško ugurati loptu u mrežu.

Napoli je prošle godine ispao u četvrtfinalu od Intera, a posljednji od pet trijumfa u kupu Napolitanci su ostvarili prije tri sezone.