'vatreni' na marakani

Robert Jarni progovorio o potpisu za Crvenu zvezdu; sad se čeka reakcija Davora Šukera...

20.04.2020 u 10:55

Bionic
Reading

Proslavljeni srpski trener Ljupko Petrović prije nekoliko dana je otkrio kako su u ljeto 1991. godine u Crvenu zvezdu, koju je on tada trenirao, trebali doći Robert Jarni i Davor Šuker. No, rat je uništio sve planove tada aktualnog pobjednika Lige prvaka

'Davor Šuker i Robert Jarni su igrači koje smo već zakaparili i njih dvojica su trebali doći u ljeto 1991. godine. Pričali smo i sa Slavišom Jokanovićem i bili blizu dogovora. S onom momčadi, pojačanom s ta tri igrača, garantiram vam da bismo bili nezadrživi u Europi. Garantiram vam da bismo ponovili uspjeh iz Barija i da bismo možda nekoliko puta bili prvaci Europe. Međutim, izbio je rat i sve je to propalo...', otkrio je za beogradske medije Ljupko Petrović, a te su njegove izjave podignule popriličnu prašinu u hrvatskim nogometnim krugovima.

'Zbog te izjave Ljupka Petrovića tri dana mi mobitel ne prestaje zvoniti. Zovu me svi prijatelji i poznanici i govore mi kako su pročitali tu vijest. Moram priznati da je nisam ni vidio dok mi nije poslana na mobitel', otkrio je Robert Jarni (51) u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju i nastavio:

'Jednostavno ne mogu shvatiti zašto je to Petrović izjavio kad to nije istina. Sa mnom o transferu u Zvezdu nitko nikad nije pričao, niti me pitao bi li ja tamo igrao. Da stvar bude još čudnija, ne znam kome je to Zvezda dala kaparu za moje usluge. Pojma nemam...', zaključio je Jarni.

Proslavljeni hrvatski reprezentativac, brončani sa SP-a 1998. godine, je baš te 1991. godine iz Hajduka otišao u Bari, a nakon toga je igrao za Torino, Juventus, Betis, Real Madrid, Las Palmas i Panathinaikos.

Nakon profesionalne karijere posvetio se trenerskom poslu, nedavno se vratio iz Indije gdje je vodio momčad NorthEast United. Na žalost, zbog serije loših rezultata, Jarni je dobio otkaz samo tri kola prije kraja prvenstva. No, s Indijcima se rastao u prijateljskom ozračju jer su se, kako je rekao, pokazali kao fer i korektni.

'Sve obveze prema meni su ispoštovali, nemam riječi zamjerke. U ovo doba koronavirusa sam kući, tu i vježbam, a sa sinom svaka dva dana trčim po Žnjanu. Čekam daljnji razvoj situacije, trenutno nemam kontakte za novi trenerski posao, ali ne bojim se, bit će ponuda. Samo neka bude zdravlja', zaključio je Robert Jarni u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Svi sada s nestrpljenjem čekaju da se oko navodnog potpisa za Crvenu zvezdu oglasi i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, sam Davor Šuker...