STIGAO CENTAR IZ D-LIGE

Rivers želio našeg Kasuna u Boston Celticsima, ali…

24.12.2012 u 14:40

Bionic
Reading

Najtrofejniji NBA klub sa 17 titula prvaka posljednjih je tjedana grčevito tražio centra da bi popunio rupu koja je nastala odlaskom Darka Miličića te ozljedom Chrisa Wilcoxa

Kako doznajemo, navodno je trener Celticsa Doc Rivers razmatrao nekoliko opcija, a jedna od njih bio je i 215 cm visoki Vinkovčanin Mario Kasun, igrač koji je prije nekoliko tjedana postao free agent jer je na svoje traženje raskinuo ugovor s talijanskom momčadi Montepaschi.

S obzirom na to da je Kasun dvije sezone proveo u NBA ligi (Orlando Magic) i da ga Rivers dobro poznaje, bilo je logično da je pokušao doći do njega.

No na koncu je stručni stožer Celticsa odlučio da je Jarvis Varnado iz njihove 'pričuvne momčadi' novi igrač slavnog kluba.

Riječ je o 24-godišnjem krilnom centru koji dolazi iz NBA razvojne lige, poznatije kao D-liga.

Varnado je specijalist za obranu i vrstan bloker, a Celticsi su ga angažirali jer su se našli deficitarni pod košem.

Mario Kasun

Odlaskom Darka Miličića i ozljedom Chrisa Wilcoxa (palac) stručno se vodstvo kluba odlučilo na pozivanje alternative koja je do jučer igrala u Sioux Fallas Skyforceu. Varnado je osim na sveučilištu Mississippi State (2006–2010) igrao u Italiji i Izraelu.

Detalji dogovorene suradnje zasad nisu poznati, a Celticsi u ovom trenutku s omjerom 13 pobjeda i 13 poraza zauzimaju treće mjesto Atlantske divizije.