OTKAZAN LAUREUS

Rio uoči SP-a i OI-a u velikim finacijskim problemima

15.01.2014 u 18:29

Bionic
Reading

Godišnja dodjela sportskih Oscara, poznatija pod imenom Laureus, koja se trebala održati u ožujku ove godine u Rio de Janeiru, otkazana je, a novi domaćin će biti naknadno objavljen, objavili su iz fondacije Laureus.

Iako u priopćenju fundacije Laureus, čije je sjedištu u Londonu, stoji da je otkazivanje priredbe sporazumno dogovoreno s gradom Rio de Janeirom, brazilski mediji tvrde da je razlog dug grada prema fondaciji u iznosu od 15 milijuna dolara.

Ovo je već drugo otkazivanje velikog sportskog događaja u samo tri mjeseca, što nimalo ne pomaže ugledu Rija, koji će ove godine biti domaćin finala Svjetskog nogometnog prvenstva, a za dvije godine Olimpijskih igara.

Prošlog studenoga u Riju je otkazan Soccerex, poslovna konvencija na kojoj je trebalo biti oko 4500 nogometnih djelatnika iz cijelog svijeta, a kao razlog otkazivanja navodila se "nestabilna sigurnosna situacija u gradu i državi".

Dodjela nagrada Laureus prošle se godine održala u Riju, a među nagrađenima su bili Michael Phelps, Neymar i Mika Hakkinen.