PISANJE POVIJESTI

Rio će podrhtavati: Nevjerojatan cilj Usaina Bolta

23.10.2015 u 10:35

Bionic
Reading

Usain Bolt je u pripremama za vjerojatno posljednju olimpijsku sezonu u karijeri. Ali kaže da 'leti' i da je spreman za utrku koja se ne bi nikada zaboravila

Usain Bolt već ima šest olimpijskih zlata. Po tri iz Pekinga i Londona, i na dan zatvaranja Igara proslavit će 30. rođendan. tada možda i posljednji put vude dijelom Olimpijskih igara, no ako ispuni plan bit će zvijezda dana na tom najvećem sportskom skupu svijeta.

'Ovu sezonu započinjem daleko bolje nego prošlu, osjećam da sam u odličnom stanju. Sav fokus je na Riju, i vjerujem da mogu srušiti barijeru od 19 sekundi na 200 metara,' kaže najbrži čovjek u povijesti, ali je i svjestan da se povijest neće ispisati sama.

'Naravno, najteže je u pravom trenutku pospajati sve dijeliće slagalice i baš tada otrčati savršenu utrku. Ali i ja i moj trener uvjereni smo da možemo, a najveće stvari ostvarujete samo ako si postavljate najveće ciljeve,' kaže aktualni vlasnik svjetskog rekorda (i na 100, naravno) na 200 metara koji trenutno iznosi 19.19 sekundi.

Bolt sprema spektakl za kraj veličanstvene olimpijske priče