ukršaj s gentom

Rijeku čeka jako opasan europski protivnik: Belgijci imaju strašnu momčad, ali nemaju Bišćana...

16.08.2019 u 08:45

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u posljednjem pretkolu Europske lige pokušat će grupnu fazu izboriti pobjedom protiv Genta, bivšeg belgijskog prvaka koji ima znatno vrjedniju momčad na tržištu nogometaša…

Bišćanova momčad lako se obračuna sa škotskim Aberdeenom, a za europsku jesen morat će isto napraviti i s belgijskim Gentom, no neće to biti jednostavno.

  • +7
Europska liga, 3. pretkolo, uzvratna utakmica, Aberdeen - Rijeka Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Riječ je o bivšem prvaku Belgije iz 2015. godine u kojem je svoje ime na europskoj sceni izgradio Lovre Kalinić prije nego što je prešao u Aston Villu, a u momčadi je još uvijek Franko Andrijašević koji nikako da dobije pravu minutažu. Upravo je iz Rijeke došao u Belgiji pa možemo reći da dva kluba ima dobar poslovan odnos.

Problem Andrijaševića je što Gent ima pregršt kvalitetnih i skupocjenih igrača pa se vrijednost momčadi procjenjuje na čak 80 milijuna eura, četiri puta više od Rijeke. Dovoljno je samo reći da je također riječ o četiri puta vrjednoj ekipi i od norveškog Rosenborga s kojim igra Dinamo u zadnjem pretkolu Lige prvaka.

Najvrjedniji igrači ove momčadi su kanadski napadač Jonathan David i gruzijski ofenzivni veznjak Giorgi Chakvetadze, ali i obrana predvođena Dylanom Bronnom vrijedi na tržištu više nego cijela riječka momčad pa je jasno da takav klub neće biti lako zaustaviti na putu do Europske lige.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

No, Bišćan se pokazao kao trener za velike utakmice, a Jess Thoroup tek treba na drugoj strani. Gent je u novu sezonu belgijskog prvenstva startao neuvjerljivim nastupim, a porazom za vikend od Mouscrona pao je na osmo mjesto ljestvice. Nije briljirao niti prošle sezone te je jedva izborio nastup u Europskoj ligi pa je jasno da će Riječani svoje prilike na terenu dobiti, samo ih trebaju iskoristiti…