SA STILOM PROŠLI DALJE

Rijeka pregazila Aberdeen u Škotskoj i tako poslala jasnu poruku budućim protivnicima kako s njima nema šale

15.08.2019 u 22:33

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke na spektakularan način izbacili su škotski Aberdeen u 3. pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu. Nakon pobjede 2:0 na Rujevici igrači trenera Igora Bišćana na gostovanju u Škotskoj sve su dvojbe riješili već u prvom poluvremenu kada su Lončar i Čolak zabili za vodstvo 2:0. Nakon toga, obzirom da je domaćin od 20. minute igrao s igračem manje, sve je bila stvar rutine

Pribojavali su se nogometaši Rijeke i njihov trener Igor Bišćan škotskog Aberdeena s kojim su se na prošloj utakmici mučili više od sat vremena. A onda se otvorilo. S dva gola zalihe (Čolak i Murić) cijela riječka ekspedicija krenula je na uzvrat u Škotsku.

A serija golova nastavila se u Škotskoj jer je Rijeka već nakon 32 minute vodila 2:0. Prvi je, nakon sjajne akcije, Aberdeen u 10. minuti načeo Stjepan Lončar nakon što je Čolak ubacio loptu u šesnaesterac Aberdeena.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Taj gol kao da je dotukao sve nade domaćina, a zapravo su Škoti završni udarac primili već u 20. minuti kada je Aberdeen ostao bez jednog igrača. Naime, Ojo je zakasnio pri jednom duelu s Čolakom i pokupio ga ja nespretno. Bio mu je to drugi žuti karton (prvi žuti karton dobio je već u 6. minuti grubim startom na Acostyju) i od tog trenutka bilo je jasno kako Rijeka 'ovo više ne može izgubiti.'

  • +7
Europska liga, 3. pretkolo, uzvratna utakmica, Aberdeen - Rijeka Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Već 12 minuta kasnije, točnije u 32. minuti, Rijeka je povela 2:0. Tamnoputi Acosty povukao je kontra napad kroz sredinu terena nekih 50 metara nakon čega je Kvržić ubacio loptu koju je na drugoj stativi dočekao Čolak i glavom hladno zabija za nedostižnu prednost. Šah-mat u tri poteza koji je momčad Igora Bišćana lansirao u sljedeću fazu ovog snažnog europskog natjecanja.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Drugo poluvrijeme bilo je samo rutinsko odrađivanje posla. Očekivano, Rijeka se u nastavku utakmice malo povukla te je prepustila inicijativu Aberdeenu. No, obzirom da od 20. minute imaju igrača više u na terenu jasno je kako domaćin nije mogao napraviti veću štetu Bišćanovoj momčadi. Ovom pobjedom nogometaši Rijeke poslali su jasnu poruku budućim protivnicima kako s njima nema šale.

Rijeka će u 4. pretkolu za suparnika imati belgijski Gent koji je izbacio ciparski AEK iz Larnace s ukupnih 4-1. Nakon 1-1 iz prvog dvoboja na Cipru, Gent je u uzvratu bio uspješniji sa 3-0, a strijelci za belgijski sastav bili su Depoitre (65) i David (90+3, 90+6). Prva utakmica igrat će se 22. kolovoza u Gentu, dok je uzvrat u Rijeci na programu 29. kolovoza.

3. pretkolo kvalifikacija za Europsku ligu

Aberdeen - Rijeka 0:2 (Lončar 10', Čolak 32')