VELIKO POJAČANJE

Rijekin napadač uvjeren: Lani nismo uzeli prvenstvo, ali sada...

15.02.2017 u 16:13

Bionic
Reading

Roman Bezjak (27) i službeno se vratio u redove Rijeke. Slovenski je napadač stigao na posudbu iz njemačkog Darmstadta do kraja sezone i ima samo jedan cilj - napokon osvojiti naslov prvaka!

Prošle je sezone Roman Bezjak bio najbolji strijelac Rijeke, zabio je 13 golova i bio treći najbolji golgeter MAXtv Prve lige. U srpnju 2016. potpisao je za njemački Darmstadt, no u posljednje plasiranoj momčadi Bundeslige nije se snašao. U 11 utakmica nije zabio niti jedan gol, pa se povratak na Rujevicu - makar i na posudbu do kraja sezone - činio kao idealan scenarij.

'Zadovoljan sam što je postojala opcija da se vratim u Rijeku. Dogovorili smo se s Darmstadtom da je ovo najbolje za mene i klub', rekao je Bezjak po povratku u Rijeku. 

Zadovoljstvo nije skrivao, isto kao i čelnici kluba. Znaju kakvog su igrača vratili u svoje redove. Posebice u trenutku kad Rijeka drži vrh prvenstvene ljestvice sa šest bodova prednosti ispred Dinama. Do kraja sezone ima još dosta utakmica, no treba biti realan i priznati da titula prvaka nikad nije bila bliže.

>> Rijeka potvrdila još jedno veliko pojačanje!

'Već prošle sezone imali smo cilj osvojiti prvenstvo. Nismo uspjeli, sada imamo novu priliku i svi ćemo dati sve od sebe da taj cilj ostvarimo. U Rijeci se pokazalo da nema veze koji igrači odlaze, ekipa se uvijek posloži i nema straha kada netko ode. Povratak u Rijeku je najbolja opcija, ustvrdio je Bezjak i osvrnuo se na svoju polusezonu u Darmstadtu:

'Čini mi se kako je problem bio u tome što niti jednu utakmicu nisam počeo u napadu. Igrao sam lijevog veznog, a onda sam slomio prst...'

Otkako je otišao iz Rijeke Bezjak nije zabio niti jedan gol u službenim utakmicama. Slovenski je napadač uvjeren kako će se vrlo brzo vratiti u staru formu.

'Sigurno da bi bilo dobro vratiti se golovima, i za samopouzdanje i za sve ostalo što me očekuje. Golovi su ti koji napadaču donose najviše samopouzdanja. Međutim, u Rijeci je uvijek bila najvažnija ekipa. Svatko treba dati svoj dio i onda ćemo biti uspješni', zaključio je Bezjak, koji će biti na raspolaganju treneru Matjažu Keku već za nedjeljni (19. veljače, 15 sati) ogled s Osijekom u Gradskom vrtu.