HRVATSKI KUP

Rijeka u polufinalu poslije utakmice kojoj je prethodila neshvatljiva odluka Intera

13.12.2017 u 19:02

Bionic
Reading

Rijeka je izborila polufinale Hrvatskog nogometnog kupa nakon što je preokretom na Rujevici svladala zaprešićki Inter 2:1

Posljednjoj četvrtfinalnoj utakmici prethodio je nevjerojatan potez zaprešićkog kluba. Naime, Inter je zbog lošeg stanja svojeg travnjaka predložio da se susret odigra na Rujevici.

U Interu su svoj postupak opravdali činjenicom da je teren u katastrofalnom stanju (što je istina) i da se boje za zdravlje igrača, ali ne pamtimo u nogometnoj povijesti da je netko na takav način prepustio prednost domaćeg terena, jer ponavljamo, igrao se samo jedan dvoboj. Isto tako, iz Rijeke su poručili Interu odgodu za veljaču kada je stanje travnjaka trebalo biti bolje.

  • +16
Rijeka - Inter Zaprešić, četvrtfinale Kupa, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

No Zaprešićani su inzistirali da se utakmica odigra na Rujevici, ako je to moguće u zadanom terminu. Rijeka je to širokih ruku prihvatila te pred svojim navijačima (njih 2287) izborila prolaz u polufinale Kupa, u natjecanju u kojem brani trofej 'Rabuzinovo' sunce koji je osvojila prošle sezone pobjedom u finalu protiv Dinama.

Utakmica je dobro počela za 'žute'. U 30. minuti brzu kontru Bosec je okončao ubačajem kojega je Blažević pospremio u mrežu - 0:1 za Inter.

Veselje Intera bilo je vrlo kratko, jer već u idućoj minuti Puljić (bivši igrač Intera) je primio loptu na rubu kaznenog prostora i odlično pogodio iz okreta za izjednačenje 1:1.

Osam minuta kasnije Mišić je ubacio iz slobodnog udarca, a Gavranović udarcem glavom zatresao mrežu Intera za konačnih 2:1.

Inter je od 89. minute igrao s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Tomislav Mazalović.

Plasman u polufinale Kupa već su izborili Dinamo, Hajduk i Lokomotiva. Ždrijeb polufinalnih parova je u petak, a utakmice su na rasporedu 28. veljače, dok je finale 23. svibnja.