luda noć na kvarneru

Rijeka u plamenu! Igrači s navijačima slave povijesni naslov prvaka

21.05.2017 u 22:06

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke pobijedili su na Rujevici Cibaliju 4:0 i kolo prije kraja prvenstva osigurali naslov prvaka. Prvi u povijesti kluba! Pred navijačima i igračima je duga i burna noć...

Sudac Ante Vučemilović odsvirao je kraj utakmice, ali njegov zvižduk bio je ujedno i znak za početak velike proslave na Rujevici! Navijači su na rasprodanoj Rujevici tijekom cijele utakmice pjesmom nosili svoje ljubimce, slavili su nakon svakog novog gola jer je Rijeka napokon stigla do povijesnog uspjeha - prvi put u povijesti kluba osvojila je titulu prvaka!

Posljednji sučev zvižduk i - svi su se s tribina sjurili na teren. Igrači Rijeke koji nisu uspjeli 'pobjeći' u svlačionicu domah su 'striptizirani', dresovi su najveći navijački trofej, posebno oni u kojima je osvojena toliko željena titula prvaka. Ali sad su ostali i bez kopački, štucni... A onda su svi igrači završili na ramenima navijača, proslava je mogla početi.

Zaslužili su, bili su najbolji i najkonstantniji, sad s pravom mogu odahnuti i opustiti se. Dostojno proslaviti ovaj uspjeh. Emocije nitko nije skrivao, bilo je tu i suza radosnica jer ovakvo se nešto doživi možda jednom u životu.

  • +18
Rijeka slavi naslov prvaka HNL-a Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Slavilo se i pjevalo diljem Rijeke, na Rujevicu se natiskalo oko 6000 sretnika koji su uspjeli doći do ulaznica za utakmicu, a ostatak grada slavio je na nekoliko lokacija. Red vatrometa, red pjesme, red bakljade, red smijeha... Slavilo se, i slavit će se, do dugo u noć. Ma i do jutra! Jer ovo je povijesni uspjeh...

Rijeka će zasluženo u Ligu prvaka, ali što je još i slađe, u posljednjem kolu sljedećeg vikenda pehar prvaka preuzet će na Maksimiru nakon utakmice s Dinamom. Ima li slađe pobjede nego slaviti na terenu ljutitog protivnika? Sigurno da nema jer iza njih je povijesna sezona!