raspad na rujevici

Rijeku su u istom danu napustila dva najvažnija igrača; obojica odlaze u isti turski klub, a Rijeka će zaraditi dva milijuna eura

06.06.2022 u 20:02

Bionic
Reading

Robert Murić (26) i Domagoj Pavičić (28), ponajbolji nogometaši Rijeke posljednjih sezona, napustili su Rujevicu, a obojica će karijeru nastaviti u turskom prvoligašu Konyasporu

Time je silno oslabljen vezni red Rijeke iako ove sezone četvrti klub na ljestvici Hrvatski Telekom Prve lige i finalist Kupa ima dovoljno vremena za dovođenje kvalitetnih zamjena.

Robert Murić je u Rijeku došao 2019. godine te je skupio okruglih 100 prvenstvenih utakmica u kojima je postigao 28 golova. U Rijeku je ovaj 26-godišnjak došao iz druge momčadi Brage, a ranije je bio u Ajaxu i uglavnom nastupao za drugu momčad kluba iz Amsterdama.

Rijeka će njegovim transferom u Konyaspor zaraditi oko dva milijuna eura.

Iz Dinama je u Rijeku tijekom 2017. došao dvije godine stariji Domagoj Pavičić koji je od tada za klub upisao 20 golova i 24 asistencije. U prvenstvu je Pavičić upisao 141 nastup, a s Rujevice odlazi kao slobodan igrač pa Rijeka njegovim transferom neće zaraditi ništa.

  • +28
Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa: Rijeka-Hajduk, 26.5.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

U netom završenoj sezoni Konyaspor je osvojio treće mjesto u turskom prvenstvu te će tijekom ljeta igrati kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

'Iz Rijeke nosim puno lijepih uspomena i dok sam bio u klubu ostvarili smo mnoge velike rezultate i pobjede', rekao je Robert Murić za službene stranice NK Rijeke te dodao:

'Znam da su navijači uvijek cijenili moje poteze na terenu, moja je želja uvijek bila igrati dobar i lijep nogomet i vjerujem da sam im u godinama provedenim u Rijeci to i pružio. Ostvarili smo puno dobrih rezultata, osvojili dva Kupa Hrvatske. Pamtit ću sigurno sve velike pobjede, utakmice Europske lige, gol protiv Napolija. Konyaspor je prošle sezone pokazao da pripada u vrh turskog prvenstva i veselim se novom izazovu u karijeri. Ovo je nova prilika za dokazivanje, zaključio je Robert Murić.