rujevica je 'oživjela'

Rijeka predstavila prvo zvučno pojačanje za novu sezonu; trenera još uvijek nema, no uskoro stiže još jedan iskusni internacionalac

18.06.2022 u 13:43

Bionic
Reading

Mario Vrančić (33) novi je igrač Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka. Vrančić je prošle sezone igrao u redovima Stoke Cityja s kojim je nastupao u Championshipu, 'pokriva' poziciju ofenzivnog veznog, a u Rijeku je stigao na jednogodišnju posudbu s mogućnošću otkupa ugovora

Iza Marija Vrančića (33) je impresivna karijera u kojoj je nosio dresove Mainza, Paderborna, Darmstadta, Norwich Cityja i već spomenutog Stoke Cityja.

Rijeka je nova stanica, nova prilika za dokazivanje i veliki izazov. Preporuke su sigurno bile dobre, Vrančić je u karijeri igrao s Josipom Drmićem, Antoniom Čolakom i Romanom Bezjakom.

'Jako sam sretan što sam novi igrač Rijeke. To je novi izazov za mene, odabrao sam Rijeku jer imam jako dobar osjećaj', rekao je Mario Vračić i dodao:

'Jedva čekam upoznati ljude i započeti pripreme. Bio sam pet godina u Engleskoj i tražio sam nešto novo, neki novi izazov. Josip Drmić mi je rekao sve najbolje o Rijeci i da ću uživati jer je ovo dobar klub, s dobrim stadionom i dobrom atmosferom. To je ono što sam i tražio. Ne znam sve igrače, ali znam da je Hajduk najveći derbi ovdje i da su ambicije igranje za titulu.'

Iskusni veznjak je na Rujevicu stigao iz Stoke Cityja za kojeg je u prošloj sezoni Championshipa nastupio 30 puta, postigao tri gola i upisao pet asistencija. Od 2017. do 2021. bio je igrač Norwicha, a prije toga je stekao bogato bundesligaško iskustvo - tijekom više od deset godina nosio je dres Mainza, Paderborna i Darmstadta.

Rođen je u Slavonskom Brodu, a u mlađim uzrastima nastupao je za njemačke U-17, U-19 i U-20 selekcije, da bi se u rujnu 2015. godine kao senior pridružio reprezentaciji Bosne i Hercegovine za koju je od tada nastupio šest puta.

  • +28
Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa: Rijeka-Hajduk, 26.5.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Ovih dana bi na Rujevici trebao biti predstavljen i Mateo Pavlović (32), bivši stoper Zagreba koji je najbolje godine karijere proveo u Francuskoj. Od 2016. do 2021. igrao je za Angers, a prošlu je sezonu branio boje Amiensa. 

Pavlović bi u Rijeku trebao stići kao slobodan igrač i bit će značajno pojačanje u obrani.

No, problem je to što Rijeka još uvijek nema trenera za novu sezonu. Čini se kako aktualni izbornik Malte Devis Mangia ipak ne dolazi, pregovori su negdje zapeli iako je navodno sve već bilo dogovoreno. Kao jedan od najizglednijih kandidata sada se ističe Dragan Tadić koji je prošle sezone bio na posudbi u Hrvatskom dragovoljcu. On je 'vojnik kluba', trenerskog iskustva ima, s Dragovoljcem je pokazao da zna i može, a i u ovom je trenutku uz momčad i vodi pripreme.