TKO JE DOMAĆIN?

Rijeka kao kod kuće; bit će to bolnih 90 minuta za Dinamo

25.05.2017 u 17:35

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u subotu (stadion Maksimir, 19 sati) gostuju kod Dinama u sklopu 36. kola MAXtv Prve lige, a gosti bi mogli igrati u domaćinskoj atmosferi

Posljednji prvenstveni ogled sezone bit će ujedno promocija Rijeke koja će u Zagrebu podignuti trofej namijenjen prvaku Hrvatske, a bez obzira što je momčad s Rujevice osigurala naslov kolo ranije veliki broj njezinih navijača zaputit će se u metropolu kako bi vidjelo podizanje pehara u 'dvorištu' bivšeg šampiona koji je dominirao zadnjih 11 godina.

Rijeka je za utakmicu dobila 700 karata za Zapad i cijelu južnu tribinu (4000), karte su se prodavale na Rujevici i brzo je sve planulo. Dakle, gotovo pet tisuća navijača Rijeke bit će na Maksimiru.

S druge strane upitno je koliko će biti domaćih fanova, jer Dinamo ni u važnim utakmicama nije imao veliku posjećenost, a kamoli sada kada je izgubio šanse da u zadnjem kolu odlučuje o prvaku.

Sigurno će takve scene zaboljeti sve u maksimirskom klubu, osim što Dinamo ne podiže pehar gotovo je sigurno da će i 'modri' navijači biti nadglasani na svojem stadionu. 

  • +4
Prodaja ulaznica na Rujevici za utakmicu Dinamo - Rijeka Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

'Unatoč silnom pražnjenju, fizičkom i psihičkom naporu ispred nas je obaveza, pet tisuća navijača dolaze u Maksimir i to se ne događa svaki dan i samo lud čovjek ne napravi sve da bi te ljude zadovoljio. U jednu ruku to je najteža utakmica jer igramo protiv najkvalitetnije ekipe uz nas, ali i najlakša utakmica jer mi smo svoje napravili, rekao je Matjaž Kek.

Rijeka će u Maksimiru podignuti pehar namijenjen prvaku Hrvatske, jer je klub s Rujevice odbio ponudu HNS-a da se to dogodi na utakmici sa Cibalijom.

'Bilo bi mi draže da smo pehar podignuli u nedjelju, ali to je moje mišljenje. Fer je i korektno da se trofej podigne u posljednjem kolu, ako je tako prema pravilima. Igrači će se s peharom vratitit u Rijeku i to je satisfakcija. Nije mala stvar na noge podići cijelu Rijeke. Ovaj uspjeh ostaje mi u glavi, ove scene idu u best off utakmica moje trenerske i igračke karijere', ustvrdio je Kek, a prenosi nk-rijeka.hr.

Mate Maleš najavio je pravi pristup momčadi u Maksimiru.

'Mi smo svoje napravili, u utakmicu ulazimo nešto rasterećeniji. Od samog početka bili smo pravi profesionalci i takvi želimo biti do kraja. U utakmicu ćemo ući maksimalno ozbiljni i želja je razveseliti navijače', rekao je Mate Maleš.