PRIVILEGIJ I OBVEZA

Rijeka je na nogama! Evo kakve izjave dolaze s Kantride

07.05.2014 u 10:26

Bionic
Reading

Uoči finala Hrvatskog nogometnog kupa iz riječkoga kuta su prvu utakmicu na Maksimiru najavili trener Matjaž Kek te igrač Vedran Jugović

Dinamo - Rijeka, srijeda, 7. 5, 18:00, Arenasport 3

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice MAXtv Prve lige možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Prvo je riječ uzeo slovenski stručnjak.

'Sezona ne može biti loša ako se na njenom kraju boriš za trofej. Finale se igra zato da bi se pobijedilo iako smo svjesni činjenice da nismo dobro izgledali, da Dinamo sjajno igra u posljednje vrijeme i da imaju dobru atmosferu u svlačionici. Oni su definitivno favoriti', rekao je Kek.

'Velika je privilegija za igrače, za nas uz teren, ali prije svega za navijače, igrati finale Kupa. To je nagrada svima njima. Onima koji su nas bodrili od prvog treninga i priprema, preko Prestatyna pa do svih tih velikih utakmica ove sezone. Ja sam presretan kad Rijeka može dići na noge par tisuća navijača da krenu na put i dođu nas bodriti u Zagreb. To je privilegij, ali i velika obveza. I moja poruka igračima je - dajte na terenu sve što možete i što ste već puno puta pokazali.'

Trener Rijeke se osvrnuo na navijače koji su ove sezone vjerno pratili klub.

'Naši navijači su energija, to je nešto što treba poštovati. No to se mora i zaslužiti. Ne dolaze navijači gledati naše dresove ili ne znam što, oni prepoznaju jedan pošten odnos prema radu. U ovim trenucima nije lako odvojiti sredstva za sva ta gostovanja, ali navijači su jedan veliki zaštitni znak kluba. Puno smo ih puta razveselili ove sezone, oni to prepoznaju. Nećemo nikad bježati od kritika koje su dobronamjerne, koje nam ne daju da budemo bahati i prepotentni. Nogomet ide silno naprijed, moramo biti bolji u svakoj utakmici i dati sve od sebe', završio je Kek.


Na konferenciji je bio igrač Vedran Jugović.

'Naš cilj i želja je dovesti finale u situaciju da se sve odlučuje na Kantridi. Drago mi je da ćemo i u Zagrebu imati brojnu podršku, tako da će ambijent biti odličan. To nam je nagrada za sezonu koja je bila dobra. Sastat će se prva i druga momčad lige, pa je ovo finale zasluženo', rekao je Jugović.

'Bodovna razlika pokazuje na to da je Dinamo favorit, ali smatram da je Kup takvo natjecanje u kojem su moguća iznenađenja. Kako je šef rekao, samo da pokažemo što možemo i bit će sigurno dobro.'