veliki izazov ove srijede

Rijeci za titulu treba pobjeda tamo gdje ju tri godine nije ostvarila!

17.05.2017 u 10:52

Bionic
Reading

U 34. kolu MAXtv Prve lige Rijeka ove srijede (Arenasport 3, 20h) igra ključnu utakmicu sezone u Koprivnici protiv Slaven Belupa, na terenu na kojem nije pobijedila više od tri godine. No, povijesnu titulu joj nitko neće moći oduzeti ako ovaj put upiše tri boda...

Nakon trijumfa u Jadranskom derbiju, Rijeka je jako blizu osvajanja prvog naslova prvaka u klupskoj povijesti. Kekova družina ima pet bodova prednosti ispred Dinama, a samo su tri kola do kraja.

Dvije pobjede bit će dovoljne Riječanima za matematičko osiguranje titule, a s obzirom da sljedećeg vikenda igraju kod kuće protiv slabašne Cibalije, jasno je da trijumf ove srijede protiv Slavena gotovo da garantira prvo mjesto na kraju sezone.

No, problem za Kekovu momčad je činjenica da u Koprivnici nije pobijedila više od tri godine, što zvuči zaista zabrinjavajuće. Ako se još k tome prisjetimo i nedavnog gostovanja Dinama kod Slavena koji je završio porazom, jasno je da se radi o velikom izazovu za riječku družinu.

Za slovenskog stratega dobra je vijest povratak Franka Andrijaševića u momčad, a na raspolaganju neće imati tek Alexandera Gorgona koji je nedovoljno oporavljen, no ima dovoljno opcija u ofenzivi koje će taj hendikep pokriti.

'Ulog je ogroman i odlučuje mnogo toga, a jedini put je pozitivno razmišljanje. Jedino tako možemo doći do cilja,' naglasio je Matjaž Kek uoči susreta.

Autor: YouTube

Trener Slavena Željko Kopić također će imati svoje najjače igrače na raspolaganju, a vremenske uvjeti za igranje bit će idealni pa možemo očekivati zaista pravu nogometnu poslasticu. Mnogo će toga biti puno jasnije nakon ove utakmice...