jedrenjE na dasci

Riječanin Marotti pobjednik regate Volosko Open 2017: Uvijek postoji doza treme

25.09.2017 u 12:16

Bionic
Reading

Prvo mjesto riječkog surfera na dasci Enrica Marottija, na Volosko Open 2017.regati, odlična je priprema za PWA World tour regatu u Njemačkom gradu Sylt

Nakon odlično odvožene PWA World tour regate u danskom gradu Hvide Sande i osvojenog 13. mjesta, riječanin Enrico Marotti je ovog vikenda nastupio na Volosko Open 2017. regati u jedrenju na dasci. Opatijska regata održala se od 23. do 24. rujna na regatnom polju ispred Voloskog u organizaciji kluba Društvo sportova na moru ‘Volosko’. Enrico je nastupao u kategoriji slalom i osvojio prvo mjesto. 

Na regatu je bilo prijavljeno 40 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Italije a vozila se samo u subotu jer je u nedjelju vjetar nije bio dovoljno jak za vožnju regate. Natjecatelji su odjedrili dva kompletna jedrenja po vjetru jačine 14 do 18 čvorova.

Ukupnu pobjedu regate odnio je lokalac Enrico Marotti, drugo mjesto odnio je Stojan Vidaković iz Maribora dok je treću poziciju zauzeo Marko Sekulić iz Zagreba. U ženskoj kategoriji dominirale su članice Društva sportova na moru Volosko Vedrana Brnčić sa prvim i Lina Štok sa drugim mjestom. Slovenka Juta Oslak iz Maribora zauzela je treće mjesto.

Riječaninu Marottiu regata pred domaćom publikom bila je odlično zagrijavanje za PWA World tour regatu koja se od 29.9. do 8.10. održava u Njemačkom gradu Sylt. 

‘Vozio sam pred svojom publikom, uvijek postoji doza treme kada se vozi pred domaćom publikom, ali kako sam to na ovoj regati pokazao, bila je to pozitivna trema koja mi je dala dodatan vjetar u leđa i koja me nosila do pobjede. Sada se treba psihički i fizički pripremiti za PWA regatu u Njemačkoj. Vjerujem da ću i tamo ostvariti dobar rezultat’, ističe Marotti nakon primanja medalje.