LEVI, SLALOM

Riesch bolja od Vonn, Ana među prvih deset

14.11.2009 u 13:36

Bionic
Reading

Nakon zagrijavanja u Söldenu, skijaška karavana ulazi u gusti natjecateljski ritam. Prvi slalom sezone vozi se u finskom Leviju, a program su otvorile dame

Kada se niz stazu kao vodeća spustila Tanja Poutianinen, Finci su već počeli slaviti. Lokalna heroina osigurala je mjesto na pobjedničkm postolju, a tinjala je i nada u pobjedu. No, na startu su ostale dvije velike prijateljice i još veće šampionke Lindsey Vonn i maria Riesch.

Vonn je dva puta skoro otpala, ali u prepoznatljivom američkom stilu iz grešaka je izlazila poput špriha i prednost pred zapanjenom Finkinjom povećala na više od sekunde.

Činilo se da će to biti dovoljno za pobjedu, ali Riesch je odvezla bez greške i za osam stotinki nadmašila svoju veliku konkurenticu na stazi. Nijemica je odmah pohitala u zagrljaj drugoplasiranoj, lijepo je vidjeti tako iskreno prijateljstvo među skijašicama koje će se, prema svemu sudeći, i ove sezone boriti za medalje i globuse.

Ana Jelušić je na jednoj od svojih najdražih staza podsjetila na visoke mogućnosti, no Riječanka bez dvojbe može i bolje. Nakon prve vožnje s Marlies Schild je dijelila sedmo mjesto, no nakon rezerviranijeg drugog nastupa zatvorila je krug deset najboljih. Taj plasman donio joj je 26 bodova u poretku slalomašica.

Nika Fleiss je nakon prve vožnje bila 14, no Samoborka nije uspjela spojiti dvije sigurne prezentacije i nakon dosta problema na stazi u drugoj vožnji upisala je 25. mjesto, što joj je donijelo šest uvodnih bodova.

Nastupila je i Matea Ferk, no nije uspjela završiti prvu vožnju.

Program se nastavlja u nedjelju prvim muškim slalomom sezone. Prva vožnja je na rasporedu u 10 sati, odluka slijedi tri sata kasnije.

Poredak:

1. Maria Riesch (Njemačka) 1:48.71
2. Lindsey Vonn (SAD) +0.08
3. Tanja Poutiainen (Finska) +1.16
4. Susanne Riesch (Njemačka) +1.33
5. Michaela Kirchgasser (Njemačka) +1.61
6. Marlies Schild (Austrija) +1.64
7. Katharina Duerr (Njemačka) +1.68
8. Šarka Zahrobska (Češka) +1.98
9. Fanny Chmelar (Njemačka) +2.44
10. Ana Jelušić (Hrvatska) +2.91
...
25. Nika Fleiss (Hrvatska) +3.71