riskantan potez

Ricciardo iznenađujuće odlučio napustiti F1 momčad Red Bulla

03.08.2018 u 13:14

Bionic
Reading

Iako se vjerovalo da će ostati i sljedeće sezone u Red Bullu, Daniel Ricciardo odlučio je napustiti 'bikove' i sljedeće sezone vozit će za momčad Renaulta...

Australski 29-godišnji vozač na glasu je kao čovjek koji izvodi najbolja pretjecanja u Formuli 1, no nikad još nije imao priliku boriti se za titulu prvaka.

Ove sezone zabilježio je za volanom Red Bulla pobjede u Azerbajdžanu i Monaku, no njegov odnos sa šefovima koji favoriziraju Maxa Verstappena čini se da nije sjajan pa je dugo tražio izlaznu opciju iz momčadi.

Na njegovu žalost, vrata Mercedesa i Ferrarija ostala su zatvorena pa se vjerovalo da će ostati u trećoj po snazi F1 ekipi, no Ricciardo je iznenadio sve i odlučio svejedno otići iz Red Bulla.

'Poštujemo odluku Daniela i želimo mu sve najbolje u budućnosti,' izjavio je ravnatelj Christian Horner nakon što je ova priča procurila u javnost.

Ricciardo je službeno potvrđen kao novi vozač Renaulta, dok bi se Carlos Sainz lako mogao vratiti u Red Bull, s tim da i Pierre Gasly sigurno sada vidi priliku za skok u bolid koji bi ga gurnuo u sam vrh Formule 1...

  • +9
Formula 1, VN Mađarske Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia