najteža bitka

Velikan Formule 1 Niki Lauda u bolnici bio kritično, ali doktori su optimisti

03.08.2018 u 09:13

Bionic
Reading

Trostruki prvak Formule 1 i član uprave F1 momčadi Mercedesa Niki Lauda bio je prema tvrdnjama austrijskih medija u kritičnom stanju prije transplatacije plućnog krila u bolnici u Beču, ali njegov doktor Walter Klepetko je optimističan i vjeruje u oporavak...

Jedan od najvećih vozača u povijesti elitnog automobilističkog natjecanja još donedavno je bio nezaobilazna figura u boksu F1 momčadi Mercedesa, ali ovih dana bori se za svoj život.

Kako potvrđuju austrijski mediji, Niki Lauda je bio u kritičnom stanju prije transplatacije plućnog krila, no iz bolnice u Beču ipak dolaze optimistične poruke.

'Zasad sve dobro prolazi i mi smo zadovoljni,' izjavio je doktor Walter Klepetko koji je obavio zahvat. Mlađi pacijenti od takvog zahvata oporavljaju se dva do tri tjedna.

'Kod starijih pacijenata oporavak traje nešto duže,' kaže Laudin liječnik koji još ne može prognozirati koliko bi mogao trajati oporavak.

Lauda se već nekoliko puta borio za život. Prvi put nakon što je izgorio u nesreći na Nurburgringu 1976. godine, a dvaput je prolazio i transplataciju bubrega. Njemački Bild tvrdi da su mu pluća bila oštećena još od spomenute nesreće u 'zelenom paklu'.

Austrijski 69-godišnji velikan dvije titule osvojio je s Ferrarijem 1975. i 1977. godine, a jednu s McLarenom 1984. godine.

Njegov rivalitet s Jamesom Huntom postao je toliko legendaran da je o njemu snimljen i film.