nervozan u mađarskoj

Bottas divljao na stazi kao nikad prije: Dosta mu je uloge 'vodonoše' Lewisa Hamiltona?

30.07.2018 u 17:52

Bionic
Reading

Valtteri Bottas u završnici utrke u Mađarskoj izgubio je živce i zabio se u Sebastiana Vettela te Daniela Ricciarda, da bi kasnije priznao da ga boli što ga je Toto Wolff javno nazvao 'pobočnikom' Lewisa Hamiltona...

Podsjetimo, finski 28-godišnji vozač u posljednje dvije sezone nije se uspio približiti timskom kolegi Lewisu Hamiltonu, ali mu je svejedno produžen ugovor u Mercedesu pa će i sljedeće godine imati na raspolaganju pobjednički bolid.

  • +9
Formula 1, VN Mađarske Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, unatoč tome Bottas je trenutno iznimno frustriran i to se vidi na njegovoj vožnji. Naime, imao je dosta pehova ove godine i u nekoliko navrata ostao je bez pobjede u dobitnoj situaciji, poput utrke u Azerbajdžanu kad mu je u završnici pukla guma. U Njemačkoj su mu pak šefovi zabranili da napada Lewisa Hamiltona, a kolegu nije uspio ugroziti u Mađarskoj, da bi u završnici potpuno izgubio živce pa je čudnim manevrima udario Sebastiana Vettela i Daniel Ricciarda te na kraju završio tek kao peti.

Da stvar bude gora, kasnije ga je zbog uspješnog blokiranja Vettela ravnatelj Toto Wolff pohvalio kao idealnog 'pobočnika' Lewisa Hamiltona, što mu nikako nije dobro sjelo.

'To me zbilja boli,' odbrusio je putem medija svojem šefu Valtteri Bottas i dodao:

'U ovoj utrci nije bilo ničeg pozitivnog za mene. Htio sam bolji rezultat.'

Finac je bez sumnje frustriran što ne može parirati Lewisu Hamiltonu u bolidu Mercedesa, ali mora biti sretan što je uopće za volanom tako moćnog bolida, jer neki bolji vozači od njega, poput Alonsa, Hülkenberga ili Sainza, u ovom trenutku o tome mogu samo sanjati...