impresivno

Tajlanđanin zasjenio sve na Hungaroringu: Ovo je potez vrijedan mjesta u Formuli 1

31.07.2018 u 09:20

Bionic
Reading

Tajlandski vozač Alexander Albon impresivnim prolaskom pokraj Ghiotta u borbi za prvo mjesto na utrci Formule 2 na Hungaroringu pokazao je da zaslužuje mjesto u elitnom automobilističkom natjecanju u budućnosti...

Na vrata Formule 1 kuca nekoliko iznimnih talenata koji bi poput Verstappena i Leclerca mogli igrati važnu ulogu kad se jednom Hamilton, Vettel i Alonso umirove.

Jedan od njih svakako je i Alexander Albon koji blista ove sezone u Formuli 2, seriji koja bi trebala biti odskočna daska za elitno automobilističko natjecanje.

Iako je izgubio mjesto u Red Bullovom juniorskom programu, 22-godišnji Tajlanđanin kojem je otac Britanac pokazao je da se ne predaje i za volanom bolida DAMS-a zagorčava život favoriziranim protivnicima sponzoriranima od F1 momčadi, poput McLarenovog Landa Norrisa i Mercedesovog Georgea Russella.

Albon je ove sezone ostvario tri pobjede, a trebao je i četvrtu da se De Vries nije zabio u njega u Monaku prilikom ulaska u boks u trenucima dok je sigurnosni automobil bio na stazi.

S tim bodovima bio bi na samom vrhu Formule 2, ovako je treći u ukupnom poretku, ali talent je potvrdio prošle nedjelje na Hungaroringu. Tada je na briljantan način prošao pokraj Luce Ghiotta u borbi za prvo mjesto i zabilježio impresivan trijumf koji pokazuje da ima mjesta u Formuli 1 pa bi ga 'bikovi' kojima fali mladih talenata mogli ponovo uzeti u obzir i dati mu mjesto u Toru Rossu. Od Brendona Hartleyja bi sigurno bio bolji...