PRAZNE MREŽE

Remi Dinama s bivšim prvakom Europe

28.06.2016 u 21:26

Bionic
Reading

Nakon nekoliko provedenih dana u Sloveniji i napornih treninga Dinamo je protiv Steaue iz Bukurešta odigrao prvu utakmicu. Susret se igrao u visokom ritmu, debitirao je Jonas i novi trener Kranjčar, a susret je završio bez pogodaka

Hrvatski prvak imao je prvu priliku kada je kapetan Antolić natrčao na odbijenu loptu i pucao pored gola. Sljedeća situacija pripala je Rumunjima kada je u 11. minuti fantastičnom reakcijom Ježina obranio siloviti udarac Enachea s ruba kaznenog prostora.

Igralo se dosta brzo, čvrsto, a ritam je bio itekako impresivan; na razini natjecateljskih utakmica. U takvoj igri kapetan 'modrih' je osjetio prostor za udarce iz daljine pa je čak tri puta opasno pucao, no nije bilo preciznosti.

S druge strane prvo poluvrijeme zatvorili su Rumunji prilikom u kojoj je Enachea blokirao – Golubović.

Dinamo: Ježina (od 63. Šemper) – Stojanović (od 60. Olmo), Sigali (od 60. Musa), Soldo (od 46. Benković), Sosa (od 60. Matel) – Antolić (od 60. Šovšić), Machado (od 60. Jonas) – Soudani (od 52. Radonjić), Pavičić (od 46. Andrijašević), Fernandes (od 60. Gojak) – Henriquez (od 46. Hodžić)
Steaua: Cojocaru – Tamas, Varela, Tosca, Momčilović – O. Popescu, Achim, Aganović – Enache, Golubović, Hamroun (još su igrali: Nita, Simion, Tudorie, Sulley, Vilceanu, Mihai, Bourceanu, Mihalcea, D. Popescu)

U nastavku nove izgledne situacije za pogodak, Fernandes je pokušao, da bi nešto kasnije poslije kornera Benković bio najviši u skoku, ali je lopta otišla preko gola. Odgovorili su i 'gosti' prodorom Enachea koji je završio Hamroun udarcem s desetak metara, ali nije bio precizan.

Nakon sat vremena igre na terenu je bila cijela nova momčad, a u 'novoj utakmici' prvu priliku imali su Rumunji kada je opasni Hamroun pogodio vratnicu.

Modri su nastavili s pritiskom, većinom se igralo na polovici Steaue, ali više nije bilo izrazitih prilika tako da je ostalo početnih 0:0.