KRAH LOEBA I SAINZA

Reli Dakar pretvorio se u noćnu moru za velikane!

13.01.2016 u 18:57

Bionic
Reading

Nakon što je Sebastien Loeb izgubio više od dva sata zbog prevrtanja i zapinjanja u pijesku, Carlos Sainz nanio je novi šok Peugeotu odustajanjem u desetoj etapi Relija Dakar s vodećeg mjesta...

Svjetsko reli prvenstvo je jedno, a Reli Dakar nešto sasvim drugo. Naučio je to ove godine Sebastien Loeb koji je debitirao na najopasnijem automobilističkom natjecanju, vodio tijekom prvog tjedna, a onda ušao u niz problema i oprostio se od titule.

Deveterostruki WRC prvak nije uspio opstati na off-road etapama. Nakon prevrtanja u osmoj, u devetoj etapi zapeo je u pijesku i jedva se izvukao, no pritom je izgubio više od dva sata. U desetoj etapi također je francuski 41-godišnji velikan bio na mukama i u cilj ga je dovukao kamion.

Tako je Peugeot ostao bez svoje najveće zvijezde u borbi za vrh, a onda se Francuzima u srijedu dogodila nova katastrofa. Vodeći Carlos Sainz morao je odustati zbog kvara na mjenjaču. Bivši reli prvak tako je prije kraja završio Reli Dakar po četvrti put u nizu, ali mu ostaje titula pobjednika iz 2010. godine.

Problemi dvije legende otvorili su prostor za pobjedu treće, Stephanea Peterhansela. Posljednja nada Peugeota sada uvjerljivo vodi s gotovo sat vremena ispred Al-Attiyaha u Miniju i grabi prema 12. tituli na ovom reliju, a šestoj u konkurenciji automobila. Ako ne bude mehaničkih kvarova do kraja tjedna, ovaj 50-godišnji stari lisac sigurno neće napraviti vozačku pogrešku i spasit će Peugeot koji je dugo vodio s tri vozača na vrhu, a sada opasno visi...