Posudba Vuškovića

Rekordni transfer Hajduka dobio nastavak; Tottenham se odlučio na zanimljiv potez

01.02.2024 u 08:52

Bionic
Reading

Nakon što je 16-godišnji Luka Vušković iz Hajduka u rekordnom transferu prodan u Tottenham, završio je na 'kaljenju' u Poljskoj

Naime, poljski klub Radomiak Radom – koji je trenutačno na 10. mjestu u prvenstvu (gol razlika 24:23) – predstavio je svog novog igrača zanimljivim videom na društvenim mrežama.

'𝑳𝑼𝑲𝑨 𝑽𝑼𝑺Š𝑲𝑶𝑽𝑰Ć, dobrodošli u Radomiak!', piše uz video u kojem se Luka kratko predstavio navijačima:

'Pozdrav, ja sam Luka Vušković, novi igrač Radomiak Radoma. Jedva vas čekam vidjeti ovdje na stadionu', kratko je rekao bivši igrač Hajduka koji okreće novu stranicu u svom životu.

Podsjetimo, mlađi Vušković prodan je za 11 milijuna eura Tottenhamu čime je postao najskuplji izlazni transfer u povijesti Hajduka. Time je Vuškovićev transfer nadmašio onaj Nikole Vlašića u Everton 2017. godine koji je po iznosio 10,8 milijuna eura.

No, također je poznato kako će ovaj rekordni transfer (bonusia nema, op.a.) službeno biti potvrđen nakon završetka sezone kad bi Hajduku trebao na račun sjesti spomenuti iznos od 11 milijuna eura

Čelnici Tottenhama ciljano su 193 cm visokog stopera Vuškovića poslali na posudbu u Radomiak Radom kako bi stekao dodatno iskustvo u seniorskoj konkurenciji gdje će ga pomno pratiti na svakoj utakmici. No, očekuje se kako će na posudbama sigurno biti najmanje do veljače 2025. kad će postati punoljetan i kad će imati pravo nastupa za Tottenham. Ukratko, nakon izlaska Ujedinjenog kraljevstva iz Europske Unije postrožena su pravila za registraciju maloljetnih nogometaša.

Kako će se Vušković snaći u poljskoj ligi teško je reći jer dugo nije igrao za seniore Hajduka, a nije s njima odradio niti pripreme. Otkad se upisao u povijest HNL-a kao najmlađi igrač koji je zaigrao (16 godina i dva dana) te nakon toga i najmlađi strijelac ikad (16 godina i pet dana) – polako je nestao iz prve momčadi. Ispada da su ga čelnici Hajduka 'malo sakrili' i čekali najbolju ponudu jer tad je 'zagrizao' i PSG.

Standings provided by Sofascore