OVO NIJE NORMALNO

Rekord svih rekorda; stigla ponuda za Monacovo čudo koja je sve zaprepastila

06.06.2017 u 08:37

Bionic
Reading

U nogometu odavno ne postoje granice što se tiče transfera. Svake godine svjedoci smo nevjerojatnih odšteta koje se plaćaju za igrače, a i ovog prijelaznog roka bi trebali imati rekordan transfer

Napadač Monaca Kylian Mbappe (18) svojim igrama zaludio je nogometni svijet, a najbogatiji i najveći klubovi svijeta krenuli su u lov na mladog napadača.

Kao što smo već pisali, vlasnik francuskog prvaka, ruski milijarder Dimitri Rybolovlev, ima novaca i nije prisiljen prodavati, a ukoliko bi ipak pristao na transfer tada bi to zasigurno bio rekordan iznos u povijesti za nekog igrača. On sam je rekao kako bi volio da Mbappe još dugo ostane član kluba iz Kneževine, ali isto je tako svjestan da sve ovisi o želji igrača.

Kako sada stvari stoje Mbappe je sve teže imun na zov klubova koji mu mogu jamčiti bolju godišnju plaću, ali i ono najvažnije, stalnu borbu za najveće trofeje.

  • +13
Kylian Mbappe Izvor: Reuters / Autor: CHARLES PLATIAU

Engleski klubovi poput Liverpoola i Arsenala prvi su krenuli su ponudama, ali najuporniji je madridski Real. Španjolska momčad je ove sezone osvojila prvenstvo i Ligu prvaka, a već radi na stvaranju sastava za budućnost.

Mbappe je prvo ime u njihovim planovima, sa Santiago Bernabeu su već odaslali dvije ponude koje su odbijene, ali sada je Radio Monte Carlo objavio novu nevjerojatnu informaciju – Real je u trećem pokušaju Monacu ponudio čudesnih 135 milijuna eura.

Čeka se na odgovor  Rybolovleva, ali sve je jasnije kako će Mbappe završiti u svlačionici Ronalda, Benzeme, Modrića, Balea... Ako je iznos od 135 milijuna eura točan i transfer se realizira bit će to rekordna odšteta za nekog igrača u povijesti 'najvažnije sporedne stvari na svijetu.'

Podsjećamo, zasad je najveći transfer onaj Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United za 104 milijuna eura u kolovozu 2016.

Na drugom mjestu je prelazak Garetha Balesa kada je Real u ljeti 2013. Tottenhamu isplatio 101 milijun eura.

Treće mjesto zauzima transfer Cristiana Ronalda za 94 milijuna eura iz Manchester Uniteda prema kraljevskom klubu (srpanj 2009.), pa slijedi dolazak Gonzala Higuaina iz Napolija u Juventus (90 milijuna, srpanj 2016.), a TOP 5 zatvara Barcelonina odšteta za Neymara od 88,2 milijuna eura koju je u srpnju 2013. dobio Santos.

Kylian Mbappe je imao sjajnu 2017.