USUSRET OSIJEKU

Reja: Zbog pritiska je igračima gol duplo manji

27.11.2009 u 13:22

Bionic
Reading

Nakon što su protiv Zagreba u utakmici Hrvatskog nogometnog kupa remizirali, pred igračima Hajduka je prvenstveni ogled protiv Osijeka, a trener 'bilih' Edoardo Reja najavljuje sva tri boda

Na redovitoj konferenciji za novinare održanoj u petak, trener Hajduka Edoardo Reja kazao je da će njegovi igrači pokušati ostvariti maksimalan učinak u utakmicama koje predstoje do zimske pauze.

'Do kraja ovog dijela sezone naš cilj je osvojiti šest bodova te pobijediti u uzvratnoj utakmici Kupa protiv Zagreba. Nedostaju neki igrači, neki su umorni, ali moramo stisnuti zube i pobijediti u svim utakmicama.'

Najveći problem za Reju su napadači, odnosno to što 'bili' nemaju izrazitog strijelca, a toga je svjestan i talijanski stručnjak.

'To je i dalje naš najveći problem, jer su napadači još uvijek pod velikim pritiskom i ne koriste prilike. Kad si napadač Hajduka, zbog pritiska, treme, važnosti bodova... gol nije širok 7,32 metra, nego tri metra, i s tim se treba znati nositi. Najbolje se to vidi iz primjera braće Sharbini koja su u Rijeci redovito zabijala, a sada ne zabijaju', mišljenja je Reja koji se nada da će svoj obol dati i Paraiba.

Dobra vijest za trenera Hajduka jest to da su se braća Sharbini oporavila od ozljeda, no protiv Osijeka neće nastupiti Strinić i Cernat zbog ozljeda te Vejić zbog crvenog kartona.