SUPTILNA METODA

Redknapp se nudi: Engleskoj treba Englez

28.06.2010 u 17:06

Bionic
Reading

Teško će Fabio Capello zadržati posao engleskog izbornika i veliko je pitanje tko bi ušao u čizme uspješnog Talijana ako on napusti FA. Jedno je sigurno, zainteresiranih je puna zemlja

Među najizglednijim kandidatima, prema mišljenju engleskih medija i uvijek dobro obaviještenih kladioničarskih 'bookijea', aktualni je trener Tottenhama Harry Redknapp. Šef hrvatske kolonije u 'spursima' progovorio je na tu temu za The Sun.

'Bih li prihvatio poziv? Recite mi jednog Engleza koji ne bi. Svi mi koji smo rođeni ovdje i bavimo se trenerskim poslom želimo biti na čelu reprezentacije. To će tako uvijek i ostati', ne okoliša Redknapp i dodaje malo papra na cijelu priču.

'Mislim da je bilo dovoljno eksperimenata. Capello ima sjajne klupske rezultate, ali vidjeli ste što je bilo na SP-u. Na zadnjem nas je vodio Eriksson. Pogledajte malo druge europske sile, ne pada im na pamet angažiranje stranaca. Možete li uopće zamisliti da Italija za izbornika uzme Engleza?' pita se 'Harry Houdini' i poentira:

'Mislim da Engleskoj treba domaći starateg. Ne čovjek iz Premiserhipa, ne Škot, ne Irac. Treba nam Englez. Imamo dovoljnu tradiciju da bismo trebali moći proizvesti nekog stručnjaka koji je sposoban za pravi rezultat. Ako ćemo iskreno, teško mogu biti gori od Erikssona i Capella.'