PETAK U BELGIJI

Red Bull iznenada najbrži, što to skriva Mercedes?

26.08.2016 u 18:09

Bionic
Reading

Max Verstappen odvozio je najbrži krug u petak na stazi Spa Francorchamps, iako vozači Mercedesa nisu pokazali sve svoje adute. No, Lewis Hamilton u svakom će slučaju startati iz zadnjeg reda zbog kazne koju je zaradio mijenjajući komponente motora...

U Belgiji nas ove nedjelje definitivno čeka uzbudljiva utrka, u kojoj će Lewis Hamilton startati iz posljednjeg startnog reda. Mercedes mu je promijenio nekoliko komponenti motora, a s obzirom da je ispucao dozvoljene promjene tijekom sezone, kažnjen je s čak 30 mjesta na startu unazad pa će započeti utrku sa samog dna i morati se probijati prema vrhu.

Prilika je to za Nicu Rosberga da smanji razliku u ukupnom poretku, a Nijemac je bio taj koji je odvozio najbrži krug na jutarnjem slobodnom treningu. Vozio je krug 1:48.348, više od sedam desetinki brže od Hamiltona i Raikkonena, dok su se među pet najbolji našli još i Sergio Perez te Sebastian Vettel.


Ipak, na popodnevnom slobodnom treningu taj je krug nadmašen. Max Verstappen u Red Bullu vozio je 1:48.085 i završio dvije i pol desetinke ispred timskog kolege Daniela Ricciarda, dok je treći bio Nico Hülkenberg za Force Indiju s pola sekunde zaostatka. Sebastian Vettel zaostao je gotovo sekundu, a dobru formu indijske momčadi potvrdio je i Sergio Perez na petom mjestu.


Rosberg je na drugom treningu bio tek šesti i nije nadmašio svoj najbrži krug vožen ujutro pa je jasno da Mercedes skriva pravu brzinu i imat će u subotu pravi odgovor na izazov koji je postavio Red Bull. Lewis Hamilton se pak 13. mjestom jasno pomirio sa startom s dna poretka i polako priprema bolid za samu utrku.

Subotnje kvalifikacije na rasporedu su u 14 sati.