SUKOB MOMČADI

Red Bull 'cinkao' Rosberga, strah od Mercedesa sve veći

02.07.2013 u 13:38

Bionic
Reading

Momčad Red Bulla vidi veliku opasnost u vozačima Mercedesa koji su u Silverstoneu definitivno imali najbrži bolid na raspolaganju

Bez obzira što su Kimi Raikkonen i Fernando Alonso bili najveći konkurenti Sebastianu Vettelu na početku sezone, u Red Bullu su već duže vrijeme ozbiljno 'nabrušeni' na momčad Mercedesa, čiji vozači Lewis Hamilton i Nico Rosberg, što zbog problema s gumama, što zbog pehova, dosta zaostaju u ukupnom poretku.

Upravo su 'crveni bikovi' bili ti koji su prijavili Mercedes FIA-i zbog tajnog testiranja Pirelli guma, a Horner je navijao za veliku novčanu kaznu i po mogućnosti oduzimanje bodova u poretku konstruktora.

To se nije dogodilo, a prema pisanju njemačkog Bilda, Red Bull je ponovo djelovao nakon pobjede Rosberga u Silverstoneu. Prijavili su njemačkog vozača zbog prebrze vožnje pod žutim zastavama, no opet su se u Mercedesu izvukli samo s opomenom.

Razlog ovih napada je jasan. Mercedes ima najbrži bolid i najveća je prijetnja Red Bullu ove sezone. Ako se stvari poslože i riješe probleme s gumama, Hamilton i Rosberg mogli bi se vrlo brzo vratiti u borbu za naslov, s obzirom da je još 11 utrka do kraja prvenstva. 'Crveni bikovi' toga su svjesni.

'Imaju jako brz bolid i odlične vozače. Definitivno su kandidati za naslov prvaka do kraja sezone,' priznao je Christian Horner, dok Helmut Marko ne priznaje da ih Red Bull napada jer ih se boji:

'Nismo ih napali. Samo smo upozorili da je Rosberg bio prebrz pod žutim zastavama. Da nismo mi, neka druga momčad bi to rekla FIA-i. To je normalna stvar.'