Eintrachtov junak

Rebić otkrio zanimljiv detalj o Kovaču; dotakao se ciljeva na SP-u te svoje uloge u reprezentaciji

29.05.2018 u 14:02

Bionic
Reading

Nakon nekoliko odrađenih treninga s hrvatskom nogometnom reprezentacijom svoja razmišljanja podijelio je i napadač njemačkog Eintrachta Ante Rebić

Kada je nedavno postao Eintrachtov junak u finala Kupa s Bayernom gdje je zabio dva gola Ante Rebić je postao priča dana. Nekada mlada nada RNK Splita pokušava se nametnuti izborniku Zlatku Daliću za svoje mjesto u prvih 11:

Na pitanje kakvi su uvjeti rada na pripremama kaže:

'Naporno radimo, a uvjeti su nam odlični. Smještaj je fenomenalan i sve se odvija u najboljem redu. Atmosfera u reprezentaciji je dobra, među nama vlada zajedništvo jer svi imamo isti cilj'.

Naravno, osvrnuo se i na osvajanje Njemačkog kupa te suradnju s bivšim hrvatskim izbornikom s Nikom Kovačem:

'Kad se sve zbroji, mogu biti samo zadovoljan jer smo nakon 30 godina donijeli trofej u Frankfurt i naravno da mi je drago što sam ugradio dva gola u finalnu pobjedu nad Bayernom. Osim toga, potpisao sam novi ugovor prije Božića, na još tri sezone i zasad sam u Eintrachtu, a sve ostalo vidjet ćemo na kraju prijelaznog roka. S Nikom Kovačem nije bilo teško raditi, on je dobar trener i dobar čovjek. Još sam u siječnju naglasio da je on kalibar za Bayern, to se sada ostvarilo i uvjeren sam da će tamo napraviti dobar posao', kazao je Rebić otkrivši tako zanimljiv detalj.

Koji su vam ciljevi na Svjetskom prvenstvu?

'Nemam neke osobne ciljeve, nego nam je cilj proći skupinu pa ići korak po korak. Vidjet ćemo koliko daleko možemo dogurati. Nikada se nisam nametao preko medija pa neću ni sada. Uvijek dajem 100 posto od sebe, a izbornik će na kraju izabrati ono što je najbolje za Hrvatsku'.

Za kraj je Rebić rekao nekoliko riječi o prijateljskim utakmicama(Brazil i Senegal) te otvaranju SP-a 16. Lipnja protiv Nigerije:

'Ne bih se previše zamarao Nigerijom, mi smo kvalitetnija momčad s boljim pojedincima i sada je na izborniku to uklopiti u jednu cjelinu. Nismo previše razmišljali ni o Brazilu jer smo koncentrirani na svakodnevni rad, ali Brazil i Senegal bit će dvije dobre provjere kao uvod u Svjetsko prvenstvo', završio je 23-godišnji Rebić.

  • +15
Prvi trening hrvatske reprezentacije pred navijačima u Rovinju Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX