ante odahnuo

Rebić odradio liječnički pregled zbog kojeg su strahovali hrvatski navijači

23.06.2018 u 12:09

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, nakon potvrde plasmana u osminu finala, potvrdio je da će biti velikih promjena u sastavu, a to ide na ruku Anti Rebiću koji je dobio jedan udarac protiv Argentine i treba mu odmora. Srećom, nije ozbiljno ozlijeđen...

Hrvatska je pobjedom 3:0 protiv Argentine osigurala plasman u osminu finala svjetskog prvenstva te izborniku Daliću dala novog manevarskog prostora.

  • +41
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Argentina Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Naime, rasterećeni pritiska pobjede, jer samo nas splet nevjerojatnih rezultata može svrstati na drugo mjesto u skupini, naši će u utakmicu protiv Islanda ući s nekoliko novih igrača.

Naime, zbog velike energetske potrošnje, jasno je da nekim igračima ova utakmica nije neophodna te je bolje da se oporave za ogled 1. srpnja u Sočiju.

I da u tom smjeru idu izbornikova razmišljanja potvrdio je dan nakon pobjede nad Argentinom.

'Sasvim sigurno odmarat ću petoricu igrača koji su dobili žute kartone, da ih ne dovedemo u rizik propuštanja osmine finala'.

A ta petorica su Rakitić, Brozović (dobili žute karone protiv Nigerije), te Vrsaljko, Mandžukić, Rebić. S time da je Brozović dobio žuti karton i protiv Argentine, tako da on ionako ne bi imao pravo nastupa protiv Islanda.

Ova odluka itekako ide i na ruku Anti Rebiću, velikom hrvatskom otkriću, koji je prije majstrorskog gola Argentincima dobio jaki udarac u stopalo i već tada je tražio promjenu. No, dok se Kramarić presvukao i spremio za ulazak, Rebić je iskoristio grešku Caballera i matirao ga za vodtsvo Hrvatske.

Nakon dvoboja Rebić je u razgovoru za tportal rekao kako su izgledali ti posljedni trenuci prije gola, ali i dodao kako ga noga jako boli te da će u petak, po povratku u kamp ići na snimanje.

Međutim, noga je bila OK, potrebe za snimanjem nije bilo, a već tijekom dana otišao je na lagano znojenje u obližnji 'gym'.

Kakav profesionalac....