FIFA_SP_2018.svg

ozlijeđeni junak

Rebić nam otkrio kakvu je dramu proživljavao prije nego je zabio ključni pogodak za Hrvatsku!

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 3:0 nad aktualnim svjetskim doprvacima izborila je plasman u eliminacijsku fazu natjecanja, a junak Ante Rebić priznaje da je zabio gol iako je već tražio zamjenu zbog ozljede stopala...

Hrvatska je u liku Ante Rebića dobila igrača kakav je je nedostajao. Daleko od toga da Mario Mandžukić nije sličan, po svom borbenom karakteru i neslomljivom duhu, no ovaj 24-godišnjak još je donio i tu dodatnu sportsku drskost.

  • +41
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Argentina Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Sjećamo se kako je nam je bivši proslavljeni reprezentativac Mario Stanić uoči odlaska Hrvatske na SP rekao kako Daliću treba nekakav 'mangup', ali u onom pozitivnom smislu, pa vjerujemo kako se Rebić neće naljutiti - jer ne mislimo negativno - kako je upravo on taj tip igrača kojeg je spomenuo legendarni Mario.

Dosad je Rebić odigrao 18 utakmica za reprezentaciju, debitirao je u eri Igora Štimca, potom bio u kadru Nike Kovača, s kojim je proživio i najljepše klupske dane. Potom je kod Čačića ispao iz kadra, ali sada ga je Dalić - nakon impresivnih utakmica u dresu Eintrachta vratio pod nacionalni stijeg.

A Rebić mu to vraća na najbolji način. Istina, ponekad malo i juriša prečvrsto, baš kao i u pobjedi protiv Argentine, kada je za jedan start - prema mišljenju engleskih novinara trebao dobiti crveni karton. Na svu sreću nije - dobio je tek žuti.

'Morali su me primirivati jer, ovo moram reći, ova četiri suca ne znam kako su došla na svjetsko prvenstvo. Da toliko nemaju osjećaja za igru? Gdje oni sude tijekom godine? A ima toliko dobrih sudaca. I umjesto da se priča o utakmici Hrvatske i Argentine, golovima i svemu, mi pričamo o sucima', rekao je za tportal Ante Rebić.

  • +12
Hrvatska - Argentina, navijači na stadionu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Minutu prije nego je zabio čudesni gol, nakon pogreška golmana Caballera, Rebić je tražio zamjenu. I to je ono što ga svrstava u tu Stanićevu rečenicu.

'Da, tražio sam zamjenu, jer sam dobio neugodan udarac na centru. Udario me Mercado. Situacija prije gola je bila da Messi napada Strinića, a ja sam bio iza njega. I samo sam molio Boga 'nemoj da ga prođe', jer stvarno nisam moga' potrčati. Dobio sam jaki udarac i sutra (op.a. u petak) ići ću na snimanje stopala. Iskreno, ne znam kako sam istrčao kontru i zabio gol'.

Dobro, ali kod izvedbe taj se problem nije vidio.

'Je, stvarno 'lipo mi je sjela. Stvarno sam presretan i prezadovoljan'.

Ovaj vaš 'boom' je iznenađenje za mnoge?

'Za mene nije, vjerovao sam da mogu odigrati na tom nivou'.

Otkrio je Rebić i što mu je savjetovao bivši izbornik, donedavni trener u Eintrachtu - Niko Kovač.

'Igraj samo što jednostavnije. A ja mislim da tako i igram'.

Toliko od Rebića. I nadamo se samo da će se potvrditi riječi dr. prof Borisa Nemeca, koji nam je rekao kako ne očekuje ništa ozbiljnije oko Rebićevog stopala. No, predostrožnosti radi, bolje je odraditi snimanje.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal