među najvećim kandidatima

Realov golgeter Karim Benzema želi ostvariti dječački san i ponoviti Luku Modrića: 'Nisam daleko od toga...'

18.10.2021 u 09:08

Bionic
Reading

Karim Benzema nada se da bi ove godine mogao dobiti Zlatnu loptu, najprestižniju nagradu u svijetu nogometa

Napadač Real Madrida ove je godine nominiran za Zlatnu loptu nakon impresivnih nastupa tijekom 2021. Benzema je prošlu sezonu završio kao drugi najbolji strijelac La Lige, a u ovoj je vodeći s devet pogodaka.

'Osvojiti Zlatnu loptu? Da, to bi bilo ostvarenje jednog od mnogih snova koje sam sanjao od djetinjstva. Naravno da sam to sanjao kao klinac. Moji idoli, Ronaldo i Zidane, došli su u Real Madrid i osvojili Zlatnu loptu. I to je jedna od malih stvari o kojima razmišljam. Danas nisam daleko od toga', rekao je Benzema na tu temu.

Francuz je dobio podršku upravo od Zidanea…

'Govorimo o igraču koji zaslužuje osvojiti ovu Zlatnu loptu. On je nevjerojatan igrač, imao sam veliku čast trenirati ga. Može raditi sve na terenu. Nadam se da će sada biti nagrađen ovom Zlatnom loptom.'

  • +9
Espanyol - Real Madrid, španjolska liga, 3.10.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Inače, kao najveći favoriti za Zlatnu loptu osim Benzeme spominju se još Lionel Messi, Robert Lewandowski i Jorginho. U konkurenciji je ostalo 30 nogometaša, a među njima i Luka Modrić koji je ovu prestižnu nagradu osvojio 2018.