PRIMERA DIVISION

Real traži iskupljenje za 'el clasico', Rakitić prijeti

30.10.2013 u 11:13

Bionic
Reading

Real je za vikend doživio poraz protiv najvećeg rivala Barcelone, a kako to obično biva nakon El clasica ponovno se najviše pričalo o suđenju i sudačkim pogreškama.

Nakon utakmice trener Madrida Carlo Ancelotti samo je bijesno primijetio:

'U prvom dijelu možda nismo bili pravi, ali u drugom smo igrali jako dobro. Imali smo u drugih 45 minuta kontrolu utakmice, stvorili smo jako dobre prigode za gol, a moram spomenuti i nedosuđeni jedanaesterac u našu korist. Po meni penal je bio čist kao suza, vidio je to cijeli svijet. Osim suca utakmice.

Bilo kako bilo, zaostatak za Barcelonom i Atleticom ponovno je narastao i Real danas protiv Seville ima imperativ pobjede. Radi se inače o omiljenom suparniku za Cristiana Ronalda koji je Sevilli u posljednjih pet nastupa zabio čak jedanaest golova.

Dvoznak.com

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje


'Sevilla je neporažena pet zadnjih utakmica i u tom periodu igra vrlo organizirano. Za pobjedu protiv takvog sastava bit će potrebno igrati visokim intenzitetom od prve do posljednje minute. Iako je naša igra iz kola u kolo sve bolja sada ju moramo podignuti na još višu razinu. Svaka pobjeda je značajna kako bi se steklo samopouzdanje i zato protiv Seville u susret moramo ući motivirano i sa željom za pobjedom. Nisam još odlučio koji ću sastav poslati na teren, ali moglo bi biti rotacija u odnosu na prošlo kolo. Ne radi se o nezadovoljstvu igrama pojedinaca, već rotacijama želim postići što veći intenzitet u svakoj utakmici', najavio je Sevillin dolazak u glavni grad talijanski trener.

Carlo Ancelotti za današnji je susret prijavio čak 23 igrača, a po prvi put ove sezone u konkurenciju je ušao i oporavljeni Xabi Alonso. Na listi se nalazi i ime Sergija Ramosa koji se posljednjih dana mučio s lakšom povredom, te je čak preskočio trening u ponedjeljak.

Sevilla se dugo mučila sa Osasunom, a čovjekom odluke ponovno se pokazao kapetan Ivan Rakitić koji je prvi probio goste. Sa rezultatskom prednošću i igračem više na terenu Sevilla je relativno mirno privela susret kraju i okrenula se gostovanju u Madridu.

'Na Santiago Beranebuu nikad nije lako igrati, a o protivniku uopće ne treba trošiti riječi. Real je superkvalitetna momčad koja iznimno rijetko gubi bodove na svom stadionu. Svjesni smo kako tamo trebamo odigrati veliku, da ne kažem savršenu utakmicu. Protiv Reala svi igrači trebaju sudjelovati u obrani i pomagati jedni drugima. Mislim kako smo se dobro pripremili i kako imamo dovoljno kvalitete i mentalne snage da se kući vratimo sa uspjehom', svjestan je težine zadatka Unai Emery.

Momčad Seville ovog puta pribjegla je i jednompraznovjerju. Igrači su zatražili da u Madridu nastupe u rezervnim žutim dresovima jer navodno u njima nikad nisu izgubili. Međutim, za sada još uopće nije sigurno hoće li Sevilla danas biti u žutome.

U odnosu na vikend Sevilla će danas biti jača za oporavljenog Piotra Trochowskog, a postoji mogućnost, makar mala, da se u kadru nađe i Federico Fazio. Izvan pogona zbog povreda ostaju Marko Marin i Denis Čerišev, te suspendirani Cala.