svaka mu čast

Real opalio šamar ostalim velikim klubovima: Čisti dokaz da se u Madridu najbolje radi

18.07.2018 u 22:16

Bionic
Reading

Real Madrid uspio je osvojiti tri Lige prvaka u nizu, iako je u tom razdoblju zarađivao novac od transfera, što je dokaz da uprava 'kraljevskog kluba' odrađuje najbolji posao posljednjih godina...

Impresivna dominacija 'kraljeva' u Europi traje već pet godina. U tom razdoblju osvojili su Ligu prvaka čak četiri puta i pokazali da trenutnoj generaciji nitko nije ravan.

  • +25
Finale Lige prvaka 2018., Real Madrid - Liverpool Izvor: Pixsell / Autor: David Klein/Press Association/PIXSELL

Bila je to i velika pobjeda uprave kluba koja je u posljednje tri sezone osvojila tri naslova prvaka Europe iako je zarađivala novac na tržištu nogometaša, a ne ga gubila.

Naime, Real je potrošio 371,25 milijun eura, a zaradio 426,85 milijuna eura pa je završio 55,6 milijuna u plusu, za razliku od svih ostalih najvećih europskih klubova. Manchester United i City u tom su razdoblju zajedno skupili deficit od više od milijarde eura, a među onima koji su poslovali s gubitkom su i Barcelona, PSG, Juventus, Arsenal, Milan, Liverpool, Chelsea, Bayern i Atletico.

Razlog takvoj pametnoj politici transfera je činjenica da je početkom desetljeća okupljena strašna momčad predvođena Ronaldom, Modrićem, Benzemom, Iscom, Kroosom i Baleom pa zatim tek pojačavana mladim talentima kojima još nije napuhana cijena, poput Asensija, Kovačića, Vazqueza, Llorentea i drugih. Potrebe za novim skupocjenim zvijezdama nije bilo.

No, ovog ljeta Real je prodao Ronalda, otišao je i Zinedine Zidane pa se svi pitaju može li se europska dominacija nastaviti ili slijedi rezultatski pad. Ako uprava i u ovom okolnostima izvuče stvar i zadrži momčad na pobjedničkom kolosijeku, počast će joj morati odati čak i najljući rivali...