LIGA PRVAKA

Real na krilima Ronalda slavio, Lovren se ozlijedio

03.11.2011 u 09:25

Bionic
Reading

U srijedu su odigrane utakmice četvrtog kola Lige prvaka u skupinama od A do D. U ovom kolu nije bilo nikakvih iznenađenja te su favoriti bez poteškoća slavili. Zanimljivo je bilo u Lyonu gdje je Real Madrid slavio 2:0 zahvaljujući Cristianu Ronaldu

U skupini A Bayern je na svom travnjaku pobijedio Napoli 3:2, i to zahvaljujući prvenstveno nevjerojatnom Mariju Gomezu koji je postigao sva tri gola za bavarski klub. Domaćini su sve praktički riješili u prvom poluvremenu. Prvi gol Gomez je postigao u 17. minuti, a sljedeći već u 23, da bi svoj treći pogodak napadač Bayerna postigao u 42. minuti i tako donio Bayernu prednost od 3:0. Samo nekoliko minuta kasnije Fernandez je smanjio prednost domaćina, da bi isti igrač u 79. minuti postavio konačnih 3:2 za minhenski klub. Ivica Olić i Danijel Pranjić cijelu su utakmicu odgledali s klupe. U drugoj utakmici iste skupine Manchester City je na gostovanju pobijedio Villarreal 3:0 i tako se popeo na drugo mjesto na ljestvici. Golove za City postigli su Yaya Toure u 30. i 71. minute te Balotelli u 45.

Turski Trabzonspor i CSKA Moskva odigrali su bez golova u utakmici skupine B, dok je Inter na svom stadionu svladao Lille 2:1. Golove za Inter postigli su Samuel u 18. te Milito u 65, dok je jedini strijelac za francuski klub bio De Melo u 83. minuti. Inter vodi u toj skupini ispred CSKA i Trabzona koji imaju po pet bodova.

U skupini C Manchester United je bez poteškoća pobijedio Otelul Gelati 2:0 zahvaljujući pogotku Valencije u osmoj minuti te autogoku Sarghija u 88. minuti. Benfica i Basel su u Lisabonu odigrali bez pobjednika 1:1. Domaćini su poveli preko Rodriga u četvrtoj minuti, da bi Huggel u 64. minuti donio bod Baselu. Prvo mjesto dijele United i Benfica s po osam bodova, dok je treći Basel koji ima pet bodova.

U skupini D Ajax je pobijedio Dinamo. Madridski Real slavio je u Lyonu zahvaljujući odličnoj izvedbi Cristiana Ronalda. Portugalac je poentirao u 24. minuti iz slobodnog udarca i u 69. s bijele točke.

Dejan Lovren zbog ozljede je zamijenjen u 38. minuti. Do tog trenutka bio je jedan od najboljih igrača na terenu.