MINIMALAN TRIJUMF

Real Madrid slavio u derbiju kod Seville pa Zinedine Zidane malo može odahnuti; tragičar utakmice je domaći vratar

Bionic
Reading

U derbiju 12. kola španjolskog nogometnog prvenstva madridski Real je na gostovanju na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan svladao Sevillu 1:0

Nakon posrtaja u Ligi prvaka opasno se zatresla stolica Zinedineu Zidaneu i mnogi su bili uvjereni da bi novi gubitak bodova u La Ligi doveo do smjene Francuza. Ipak, branitelj naslova provukao se na neugodnom gostovanju kod Andalužana te s više samopouzdanja dočekuje zadnje kolo Lige prvaka protiv Borussije Mönchengladbach kada će pasti odluka o prolasku u nokaut fazu, ali i najvjerojatnije o sudbini sadašnjeg trenera 'kraljeva'

Trenutak odluke dogodio se u 55. minuti. Vratar Seville Marokanac Bono nespretno i nesretno je reagirao nakon dodira Viniciusa, koji je okrznuo loptu pri ubačaju Mendya, dovoljno da ona promijeni smjer i od noge Bona odsjedne u mreži. Bio je to jedini gol na utakmici u kojoj je Real dominirao i imao bolje šanse.

Luka Modrić i Ivan Rakitić bili su u početnim postavama, a Rakitić je izašao u 64. minuti.

Real je nakon trijumfa treći na tablici s 20 osvojenih bodova, četiri manje od imenjaka iz San Sebastiana, dok se ekipa iz Andaluzije nalazi na petom mjestu sa 16 bodova.

  • +4
Sevilla - Real Madrid, Primera, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: Jose Manuel Vidal

U sljedećem kolu Real će u gradskom derbiju na domaćem terenu ugostiti Atletico Madrid, a Sevilla će gostovati kod Getafea. Sljedećeg tjedna Real igra odlučujuću utakmicu za prolaz u osminu finala Lige prvaka kod kuće protiv Borussije Mönchengladbach, dok Sevilla gostuje kod Rennesa.

Ranije je Levante golovima Rogera Martíja (5), Danija Gómeza (17) i Jorge de Frutosa (57) porazio Getafe s 3:0.