čeka ih burno ljeto

Real Madrid prodaje šest svojih zvijezda kako bi doveo nova dva Galacticosa; predsjednik Perez smislio plan za dominaciju europskim nogometom

02.04.2021 u 08:01

Bionic
Reading

Real Madrid želi dovesti Kyliana Mbappea i Erlinga Haalanda, a novac za ovaj ubojiti dvojac žele namaknuti prodajom nekih od najvećih i najskupljih zvijezda

Real Madrid radi na dovođenju dvaju najvećih mladih svjetskih zvijezda. Koronavirus je izazvao veliku financijsku krizu, ali u Madridu ne odustaju od građenja ekipe za budućnost i to ekipe predvođene najboljima.

Prema pisanju Munda Deportiva Florentino Perez želi u klub dovesti Kyliana Mbappea i Erlinga Haalanda i na njima u idućoj sezoni početi graditi momčad koja će godinama dominirati. U Realu su odlučiti krenuti po oba ubojita napadača, a ne samo jednog kako se to nedavno špkuliralo. Naravno, tu je i pitanje financija.

S Mbappeom se još može i pričekati jer mu ugovor s PSG-om traje do 2022. godine i tada može doći kao slobodan igrač, a i Perez je dobar s upravom francuskog velikana pa se uvijek nešto može dogovoriti oko odštete, posebno ako i sami igrač napravi pritisak.

Ipak, i da uspiju nešto iskemijati s Mbappeom, ostaje im još kupiti ne baš jeftinog Haalanda koji ima ugovor s Borussiom do 2024. godine. Njemački sastav za njega traži nevjerojatnih 180 milijuna eura, a žele ga i Barcelona, ali i drugi velikani. Navodno njegov otac i agent obilazi sve zainteresirane i važe ponude, ali u Realu su sigurni da će doći baš k njima.

Novac će pak namaknuti prodajom svojih zvijezda. Prvi na listu za odstrel je Gareth Bale koji ove godine igra na posudbi u Tottenhamu. Iako je Bale nedavno rekao da se želi vratiti i uživati još godinu dana na klupi s plaćom od 15 milijuna eura po sezoni, jasno je da će ga se Real pokušati riješiti na sve načine.

Rafael Varane je već sam zatražio odlazak i odbija potpisati novi ugovor pa će ga Real ovog ljeta htjeti prodati, baš kao i Isca koji je sve nezadovoljniji minutažom dok su u klubu sve nezadovoljniji njegovim igrama. Piše se i o odlasku Sergia Ramosa i Marcela. Iako su obojica senatori i legende kluba, puno koštaju, a tu je i dosta neslaganja. S Ramosom su prekinuti pregovori oko novog ugovora koji traju već neko vrijeme, a Marcelo ima veliku plaću, preveliku da bi Zidane na njegovom mjestu koristio nekog mlađeg.

Na listi za prodaju je i Eden Hazard koji je više ozlijeđen nego što igra. Real je polako počeo gubiti strpljenje i žele ga se riješiti kako bi smanjili gubitke. Ako ne uspiju prodati Hazarda, spremni su prodati mladu brazilsku zvijezdu Viniciusa Juniora za kojeg procjenjuju da im vrijedi manje od Mbappea i Haalanda.