iz Chelseaja

Real Madrid našao golmana; ništa od Livakovića, stigao im je španjolski reprezentativac

14.08.2023 u 12:46

Bionic
Reading

Španjolski reprezentativni vratar Kepa Arrizabalaga ovu će sezonu provesti u dresu madridskog Reala u koji dolazi na posudbu iz londonskog Chelseaja, objavila su oba kluba na svojim mrežnim portalima u ponedjeljak ne iznoseći financijske detalje dogovora

Real se na ovaj potez odlučio nakon što je prvi vratar "kraljevskog kluba" Belgijac Thibaut Courtois teško ozlijedio koljeno i morat će propustiti cijelu sezonu.

Kepa Arrizabalaga je u Chelsea stigao u kolovozu 2018. iz Athletic Bilbaa uz odštetu od oko 80 milijuna eura. U svojoj prvoj sezoni je ubilježio 54 nastupa te sudjelovao u osvajanju Europske lige. U sljedeće četiri sezone Kepa je branio u 109 utakmica te pomogao momčadi u osvajanju Lige prvaka, europskog Superkupa i naslova svjetskog klupskog prvaka.

U prošloj je sezoni bio kapetan momčadi sa Stamford Bridgea. Kepa će u Madridu biti predstavljen u utorak.

Kepin odlazak na jednogodišnju posudbu uslijedio je nakon što je Chelsea u ovom prijelaznom roku iz Brightona doveo njegovog 25-godišnjeg sunarodnjaka Roberta Sancheza koji je u nedjelju debitirao u domaćem srazu protiv Liverpoola koji je završio 1-1.

Podsjetimo, jedna od opcija bio je i Dominik Livaković kojeg Real prati već neko vrijeme, a sigurno je i Luka Modrić imao što za savjetovati skautima 'kraljeva' koji su ga svojevremeno Livakovića željeli dovesti kao rezervu za Courtoisa. No, zasad od toga nema ništa...