KELAVI 'ČAST'?

Real još nije zabio u crvenim dresovima

13.09.2011 u 12:23

Bionic
Reading

Otkad su španjolski mediji otkrili da će nogometaši Real Madrida u srijedu u Zagrebu protiv Dinama zaigrati u crvenim dresovima, među navijačima 'kraljevskog kluba' je zavladao ogroman interes za taj artikl

Službeni dućani s Realovom opremom zaprimili su, piše AS, posljednjih dana velik broj zahtjeva za crvenim dresom, sasvim neuobičajenim kad su u pitanju Madrižani. Iz kluba, ali i Adidasa, koji je proizvođač dresa, ipak nisu htjeli izaći u susret navijačima - dres će se u prodaji naći tek u srijedu, dakle na dan prve Realove utakmice u Ligi prvaka u novoj sezoni.

AS je, također, odlučio ispraviti netočan podatak koji je prije nekoliko dana plasirala Marca navevši da je Real dosad igrao dvaput u crvenim dresovima. AS podsjeća da su se Madrižani tri puta 'zacrvenili', a pritom nisu zabili nijedan pogodak.

Prvi su put u crvenom igrali u svojoj jubilarnoj 100. europskoj utakmici, na gostovanju kod Cardiff Cityja, u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova 1971. Izgubili su 1:0, ali su u uzvratu slavili 2:0 i prošli dalje. Odmah u prvoj utakmici polufinala, u gostima kod PSV-a, ponovno je Real bio u crvenom dresu. Rezultat je bio 0:0, a u uzvratu je 'kraljevski klub' bio bolji 2:1.

Treći i posljednji put Real je u crvenim dresovima zaigrao u Odesi protiv kijevskog Dinama, u četvrtfinalu Kupa prvaka u sezoni 1972/73. Bio je to 100. Realov dvoboj u Kupu prvaka, a završio je rezultatom 0:0. I tom su prigodom Madrižani bili uspješni u uzvratu (3:0), ali ostat će zapisano da u crvenom još nisu pobijedili, čak ni zabili gol.

Kratka pričica o crvenom Realu