Napušta old trafford

Real i Bayern u borbi za otpisanog svjetskog prvaka; Manchester United gubi milijune eura

27.12.2023 u 21:40

Bionic
Reading

Njemački i španjolski nogometni velikani Bayern München i Real Madrida krenuli su u lov na francuskog stopera Raphaela Varanea (30) koji je na izlaznim vratima Manchester Uniteda

I Real i Bayern imaju problema s obrambenim igračima, a prema pisanju njemačkog i španjolskog tiska izbor u zimskom prijelaznom roku je pao na Raphaela Varanea (30).

Real je do kraja sezone izgubio ozlijeđenog Davida Alabu, dok će Bayern ostati bez Kima Min-jaea i Noussaira Mazraouija koji će sudjelovati u Azijskom kupu.

'Kraljevski klub' bi mogao biti u određenoj prednosti jer je Francuz deset godina nosio Realov dres prije nego što je u srpnju 2021. godine za 40 milijuna eura preselio na Old Trafford.

  • +9
West Ham United - Manchester United 2:0 Izvor: Profimedia / Autor: David Loveday/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iskusni stoper koji je s Francuskom 2018. osvojio naslov svjetskog prvaka, a 2022. 'zapeo' u finalu SP-a, više nije u planovima trenera 'crvenih vragova' Erika ten Haga. Varaneu na kraju ove sezone ističe ugovor, a nagađa se kako bi odšteta mogla iznositi oko 20 milijuna eura.

Realno, United će učiniti sve kako bi ga prodao već ove zime iako će na tom 'poslu' izgubiti najmanje 20 milijuna eura. Varane je za momčad s Old Trafforda odigrao 78 utakmica, zabio je dva gola uz jednu asistenciju, ali na njega u Unitedu više jednostavno ne računaju.