Tigrinho u barceloni

Barcelona pustila tigra na stadion, a sad je napokon otkriveno zašto su to napravili

27.12.2023 u 19:11

Bionic
Reading

Brazilski 18-godišnji napadač Vitor Roque s Barcelonom će potpisati ugovor do 30. lipnja 2031. godine, priopćili su iz katalonskog kluba

Odštetna klauzula, koja je obvezni dio ugovora nogometaša koji igraju u španjolskim klubovima, postavljena je na 500 milijuna eura, stoji u Barceloninom priopćenju.

Vitor Roque u Barcelonu dolazi iz brazilskog prvoligaša Athletico Paranaensea u koji je prije 20 mjeseci stigao iz Cruzeira.

Barcelona je za mladog napadača platila 30 milijuna eura odštete, a od ostalih bi bonusa Athletico Paranaense mogao zaraditi još od 26 milijuna eura!

Za Athletico je odigrao 54 utakmice u brazilskom prvenstvu i postigao 17 golova, dok se u 15 nastupa u Copi Libertadores, južnoameričkoj verziji Lige prvaka, šest puta upisao u strijelce.

Iako će u veljači navršiti tek 19 godina, daroviti napadač je već debitirao za seniorsku brazilsku reprezentaciju, odigravši u ožujku ove godine 25 minuta u prijateljskom dvoboju protiv Maroka.

Inače, Barcelona je zanimljivim video najavila dolazak Brazilca. Naime, na društvenim mrežama obavili su video na kojem tigar hoda stadionom Montjuic. Iza toga se skrivala priča o najnovijem pojačanju jer Roqeu je nadimak 'Tigrinho' te su iz kluba tako navijače željeli upoznati s novim igračem.